26 Aralık 2011 Pazartesi

MİLSÜT

GEÇEN GÜN SAYFASINI BEĞENİP İKİ KİLO KAZANDIĞIM KAŞAR. 
YENİ BİR ÜRÜNMÜŞ  AMA DENEMEĞE DEĞER, GERÇEKTEN GÜZEL VE LEZZETLİ. ŞU AN MARKETLERDE VARMI BİLMİYORUM . VARSA, ALIN VE DENEYİN. 

19 Aralık 2011 Pazartesi

KAHVALTILIK ÇITIR EKMEKLER.



SABAH KAHVALTILARI   HERKESİN  DEDİĞİ  GİBİ  GÜZEL VE KEYİFLİ OLMALI  BENDE  PAZAR SABAHI  KALTIĞIMDA  KAHVALTIYA DEĞİŞİK OLARAK NE YAPABİLİRİM DİYE DÜŞÜNÜRKEN BİR BAKTIMKİ  BAYAT EKMEKLERİM VAR , YA, YUMURTALI EKMEK  YADA  KAŞAR LORLU EKMEK YAPAYIM DEDİM.  LORLU EKMEKTE KARAR KILDIM  KİMSE UYANMADAN YAPAYIM VE SOFRAYI HAZIRLAYIM DEDİM GECENLERDE İZMİRLİYEMEKBLOGLARININ TOPLANTISINDA LEZİTANIN  BİZE ARMAĞINI OLAN SUÇUKLARI KULANMAMIŞTIM  BU SABAHA KISMET OLDU  HEMEN BİR KABIN İÇİNE  ÜÇ YUMURTA KIRDIM  PAZARDAN ALDIĞIM KAŞAR LORU, SUÇUKLARI KÜÇÜK , KÜÇÜK DOĞRADIM, BİRAZ ZEYTİN YAĞI, MAYDONOZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER, KEKİK, VE TUZ BUNLARI GÜZELCE KARIŞTIRIP DİLİMLENMİŞ EKMEKLERİN ÜZERİNE SÜRDÜM VE ISITTIĞIM FIRINDA KIZARTTIM . HERKESİN ÇOK HOŞUNA GİTTİ. BENDE  ÇOK SEVİNDİM BU ARADA BAYAT EKMEKLERİMDE DEĞERLENMİŞ OLDU.

DR. OETKER VİŞNELİ CHEESECAKE


LAVETEN GENÇ KUŞAKLARA YÖNELİYOR.

arkadaşlar, benden kitabın ismini ve geniş bilgi istemişsiniz. bende sizler için araştırdım ve bazı bilgiler edindim.
kitabın adı:"Mutfak Tarihinin Levanten Tarifleri" Avrupa'nın İtalya, Fransa, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelerinden 1600'lü yıllarda İzmir'e gelen Levantenler'in mutfak kültürü kitap oldu. İzmir'de yaşayan 4 Levanten kadın, yaklaşık bin tarif arasından 134'nü derleyerek "Mutfak Tarihinin Levanten Tarifleri" kitabını çıkardı.

16 Aralık 2011 Cuma

LAVETEN GENÇ KUŞAKLARA YÖNELİYOR.

Dört nesil boyunca İzmir’de yaşamış olan Levantenlerin özel yemek tariflerinin yer aldığı kitap kasım ayında piyasaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Swissotel Büyük Efes’te düzenlenen kokteyl ile kitabın tanıtımı gerçekleştirildi.
İzmir’de yaşayan 4.nesil Levanten ailelerin torunları olan İngrid Braggotti, Aude Ragusin, Lotte Romano ve Maria Elisa Sponza üç yıl süren hazırlıklar sonucu oluşturdukları eserleri Swissotel Büyük Efes’teki tanıtım kokteylinde misafirleriyle buluşturdu. Levanten kültürünün en çarpıcı 134 yemek tarifini bir kitapta toplamayı başaran İzmir sevdalısı grup, düzenlenen basın toplantısında amaçlarının ‘’anneanelerinin, unutulmaya yüz tutmuş yemek tariflerini, gelecek nesillere aktarmak ve kitabı okuyacak herkese bu kültürün zenginliğini armağan etmek olduğunu’’ dile getirirken Türkçe ve İngilizce olarak iki ayrı kitap hazırladıklarını ve gelirinin hayır kurumlarına aktarılacağını ifade etti. Düzenlenen kokteylde kitabın sponsorluğunu üstlenen Unicredit S.p.A, LA Organik Bağları Ve Şarapçılık A:Ş ve Swissotel Büyük Efes’e teşekkür plaketi verildi.

13 Aralık 2011 Salı

MAHLEPLİ KURABİYE.

MALZEMELER:
Bir yumurta.
3 Kaşık yoğurt,
125GR, yağ,
az miktar tuz,bir tatlı kaşığı maklep,bir paket dr. oetker kabartma tozu. harcı için ne arzu ederseniz ben kıymalı iç yaptım.
YAPILIŞI:
Malzemeleri
teker ,teker bir kaba koyarak yoğuralım, bu hamurdan küçük parcalar alarak ( ben yuvarlak şekil verdim nasıl arzu ederseniz.)
içine harçını koyalım ve yuvarlıyalım daha sonra galetaya buluyarak tepsiye dizelim 180. dercede ısıttığımız vırında pişirelim. DEĞİŞİK BİR TAT VE GÜZEL .
AFİYET OLSUN.

9 Aralık 2011 Cuma

AŞURE.

BU SENEDE AŞUREMİ YAPTIM ÇOK ŞÜKÜR. ALLAH KABUL ETSİN.
AŞURELERİM HAZIR, BİR KISMINI KOMŞULARIMA DAĞITTIM .
BİR KISMIDA MİSAFİRLERİMİ BEKLİYOR. BİRAZDA KENDİMİ ÖVEYİM PEKDE GÜZEL OLMUŞ TADI KIVAMI TAM YERİNDE TABİİ PAZAR GÜNÜ GELEÇEK MİSAFİRLERİMDE BAKALIM BEĞENEÇEKMİ.
. TARİF VERMİYORUM ÇÜNKÜ
YAPIMI HEKESÇE BİLİNEN GELENEKSEL BİR TARİF.
BEKLERİM BUYRUN:

4 Aralık 2011 Pazar

ETLİ LAHANA SARMASI.


BU GÜNKÜ YEMEĞİMİZ ETLİ LAHANA SARMASI
LAHANA KIŞ SEBZELERİNDEN BİRİ FAYDALARINI SAYMAMA GEREK YOK AZ ÇOK HERKES BİLİYORDUR. ARKADAŞLAR SİZİN EVDEDE HERDÜN NE PİŞİRÇEM PROBLEMİ YAŞANIYORMU? BİZDE VAR HELE KIŞIN DAHA ÇOK KIZIM ARTIK TAVUK İSTEMİYOR ANNE YETER ARTIK GIDAKLIÇAZ YAKINDA DİYOR. PA ZARA GİDİYORUM NE ALAÇAĞIM HEP AYNI ŞEYLER DİYORUM. BENCE BAYANLARIN EVDE YAŞADIKLARI EN ÖNEMLİ SORUN.
GELELİM BENİM YEMEĞİME TARİFİNİ YAZMIYORUM GELENEKSEL BİR YEMEK HERKESCE YAPILAN VE BİLİNENDİR.
SEVMEYENDE YOKTUR. TAHMİNİMÇE
HERKESE
AFİYET OLSUN:

3 Aralık 2011 Cumartesi

KAĞIT KEBEBI.














BU AKŞAM BİZİM MENÜMÜZ BİRAZ KABARIKTI: KAĞIT KEBABI, PİLAV, FIRINDA ELMA DİLİM PATATES, FAVA . YEŞİL SALATA , BİRDE ÖNDEN TARHANA ÇORBASI.
KAĞIT KEBABINI BEN KAFAMA GÖRE YAPIYORUM.
BAZEN İÇİ BOL GARNİTÜRLÜ BAZENDE SIRF SOĞAN VE ET.
BU SEFERDE GARNİTÜRLÜ YAPTIM ÇOK TA GÜZEL OLDU ELLERİME SAĞLIK .
  • YAPILIŞI: BİR KİLO AZ YAĞLI KUŞ BAŞI DANA ETİ.
  • İKİ TANE PATATES.
  • İKİ TANE HAVUÇ
  • DİFRİZDEN ÇIKMA BİRAZ BEZELYE.
  • İKİ TANE KURU SOĞAN.
  • İÇİNE KEKİK. KİMYON , TUZ, KARABİBER VE DEFNE YAPRAĞI.
ETİ GÜZELÇE PİŞİRDİKTEN SONRA BÜTÜN MALZEMELRİ. İLAVE EDİP SOTELİYORUM. KAĞITLARI İSTEDİĞİNİZ BÜYÜKLÜKTE KESTİKTEN SONRA PİŞEN HARÇI KAĞIDA BELLİ MİKTARDA KOYUYORUM , AĞIZLARINI KAPATIP ISITILMIŞ FIRINDA 20, 25 DAKİKA
PİŞİRİYORUM.VE YEMEĞİM SERVİSE HAZIR OLUYOR.

FAVA.













FAVA: KURU BAKLADAN YAPILIR BİZİM VAZGEÇİLMEZLERİMİZDENDİR ÖZELLİKLE BALIK OLDUĞU AKŞAMLAR MUTLAKA, TABİKİ FAVADA OLMALI. TAHMİNİMÇE FAVANIN YAPILIŞINI HEPİMİZ BİLİYORUZDUR. ONUN İÇİN TARİF YAZMIYCAM YANLIZ BEN DEĞİŞİK OLSUN DİYE RONDADAN GEÇİRDİKDEN SONRA İÇİNE DEREOTU DOĞRUYORUM LEZETİ DEĞİŞİK OLUYOR.