31 Ocak 2012 Salı

ÇAYIN YANINA YUMUŞAÇIK POĞAÇA.


ÇAY DEMLEMEK İSTİYORSUNUZ. AMA ÇAYIMI BOŞ İÇMEK İSTEMİYORUM DİYORSANIZ, YAPIMI  ÇOK KOLAY VE ÇABUK OLAN BU POĞAÇALARI ÖNEREBİLİRİM.


  •  MALZEMELER:
  • YARIM SU BARDAĞI  SIVI YAĞ:
  • BİR SU BARDAĞI YOĞURT:
  • YARIM PAKET  KATI YAĞ.(ERİTİLMİYEÇEK ODA SICAKLIĞINDA):
  • BİR YUMURTA  BEYAZI İÇİNE SARISI ÜSTÜ İÇİN:
  • BİR PAKET KABARTMA TOZU ( BEN DR .OETKER ,İN  MAHLEPLİ SUSAM TADI OLAN  HAMUR KABARTMA  TOZUNU KULLANDIM):
  • ALABİLDİĞİ KADAR UN HAMUR YUMUŞAK OLACAK:




  • YAPILIŞI:

BÜTÜN MALZEMEYİ GÜZELCE YOĞURDUKTAN SONRA  İÇİNE  HARÇ OLARAK NE ARZU EDİYORSANIZ KOYA BİLİRSİNİZ BEN KAŞAR LORU KULLANDIM.  YALNIZ, BENİM İÇİN  PÜF NOKTASI SAYILAN BİR KONU (BEN POĞAÇALARI  ŞEKİLLENDİRDİKTEN  SONRA  HEMEN  FIRINA VERMİYORUM  ÖYLE   ÜSTÜNÜ BİR BEZLE ÖRTÜP 15. DAKİKA BEKLETİYORUM .) SANKİ BEKLEYİNCE  DAHA YUMUŞAK  OLUYOR  GİBİ .

23 Ocak 2012 Pazartesi

LİSE ARKADAŞLARIMLA ÇAY DAVETİM.

ŞİRİN KURABİYELERİM
BU KURABİYELERİMİ ÇOK BEĞENEREK VE SEVEREK YAPIYORUM. YALNIZ  ÜZGÜNÜM BUNUN İSMİNİ BİLMİYORUM ÇÜNKÜ TARİF DEFTERİME YAZDIĞIM ZAMAN İSMİNİ VE NEREDEN YAZDIĞIMI NOT ETMEMİŞİM SADECE TARİFİ EKLEMİŞİM ONUN İÇİN BENDE ŞİRİN KURABİYE DEDİM:
MALZEMELERİ:
  • 125gr. KATI YAĞ.
  • 1. SU BARDAĞI. PUDRA ŞEKERİ:
  • 1/2. SU BARDAĞI PİRİNÇ UNU:
  • 1 YUMURTA:
  • 1/2 CAY BARDAĞI SIVI YAĞ:
  • 1 PAKET KABARTMA TOZU: 
  • 1 PAKET VANİLYA ŞEKERİ:
  • ALABİLDİĞİ KADAR UN HAMUR YUMUŞAK OLACAK.
YAPILIŞI:
MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRIP,GÜZELCE YOĞURALIM. ŞEKİL VERİP ( BEN ÇİKOLATA ) ERİTTİM .ÖNCE ONA SONRA DEĞİŞİK HARÇLARA BATIRDIM.  PEKTE GÜZEL OLDU.



LİSE ARKADAŞLARIMLA ÇAY DAVETİM.


  • ÇAM KOZALAKLARIM:

BU TARİFİ BİRKAÇ BLOGCU ARKADAŞIMDA GÖRDÜM.
BENİM TARİFİMİ AKRABA GÜNÜNDE TEYZEMİZİN KIZI YAPMIŞTI  ORDA BEĞENİP  ALDIM BU GÜNDE LİSE ARKADAŞLARIMLA AYLIK TOPLANTIMIZ VARDI . NE YAPAYIM DERKEN AKLIMA GELDİ DEĞİŞİK OLSUN DİYE YAPTIM. HEPSİNİNDE HOŞUNA GİTTİ.

  • MALZEMELERİ:

125GR KATI YAĞ:
80 GR ÇİKOLATA:
250GR PRİNÇ PATLAĞI:
BİR KAŞIK KAKOA:
6 KAŞIK BAL:

  • YAPILIŞI:

BİR YERDE YAĞI ERİTELİM, ERİYEN YAĞIN İÇİNE ÇİKOLATAYI KOYUP ONUN ERİMESİNİ SAĞLIYALIM ,
DERİN BİR KAPTA MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRALIM. BİR LİMON SIKACAĞININ ARKA TARIFINDAN YARALANARAK ŞEKİL VERELİM.

10 Ocak 2012 Salı

TAVUKLU& İÇ PİLAVLI ENGİNAR.

BU YEMEĞİ ENGİNARLARIN BOLLAŞTIĞI ZAMAN SIKÇA YAPIYORUM.
ÇOK SEVDİĞİMİZ İÇİNDE DİFRİZE  ÇOKCA ENGİNAR KOYUYORUM.
MALZEMELER:
KUŞBAŞI  TAVUK ETİ( ASLINDA KUZU ETİ OLSA DAHA İYİ OLUR ) BENİM O ANDA TAVUKETİM VARDI, DOLAPDAN CIKARDIĞIM YEMEKLİK ENGİNARLARIM, BİR BARDAK PİRİNÇ, BİR ADET, SOĞAN, BİRAZ DERE OTU, BİRAZ MAYDONOZ, KARABİBER, TUZ BİR TANE KESME ŞEKER, 
BEN ,İÇİNE FISTIK, KUŞ ÜZÜMÜ KOYMUYORUM, ÇÜNKİ YİMİYORLAR..
YAPILIŞI:
TEVLON  TENCEREDE ETİ  YAĞLA BİRAZ KAVURUYORUM, BAŞKA BİR YERDE YIKADIĞIM  PİRİNÇLERİ  SOĞANLA KAVURUYORUM, KAVRULMA İŞLEMİ  TAMAMLANDIĞINA  YAKIN İÇİNE TUZ, KARABİBER, KESME ŞEKERİ , İNCE , İNCE DOĞRADIĞIM  MAYDONOZ, DEREOTUNU İLAVE EDİP BİRAZ PİŞİRİYORUM.
DAHA SONRA ETİN ÜZTÜNE SIRASIYLA BİRAZ PİŞEN PİLAVDAN BİRAZ ENGİNARI., KAT, KAT YERLEŞTİRİYORUM. ÜZERİNİ BİR PARMAK GECECEK ŞEKİLDE SU İLAVE EDİYORUM. KISIK  ATEŞTE  BİR SATE YAKIN PİŞİRİYORUM.
TENCEREYİ  DÜZ BİR TABAĞA TERS CEVİRİP, YEMEĞİMİ SERVİSE HAZIRLIYORUM. 
YEMEĞİM TERS CEVRİLİNÇE ETLERİN ÜSTTE KALIŞI YANİ GÖRÜNTÜSÜ ÇOK GÜZEL OLUYOR. 

KURU BÖRÜLÇE PİYAZI.

BU PİYAZI BİLMEYENİMİZ YOKTUR YAPIMIDA KOLAY, 
MALZEMELERİ: BOL YEŞİLLİK, DERE OTU, MAYDONOZ. KURU VEYE TAZE SOĞAN.
SİRKE İSTEĞE GÖRE ,LİMON, ZETİN YAĞI, SUMAK, VE TUZ.
BÖRÜLÇE  PİYAZI  BENİM  FAZGEÇİLMEZLERİMDENDİR, 
DİFRİZİMDE DEVAMLI  BULUNUR.

8 Ocak 2012 Pazar

İZMİR KÖFTE


  • İZMİR KÖFTE:
  • MALZEMELER:
  • YARIM KİLO KÖFTELİK KIYMA
  • ALTI ADET  PATATES.
  • KÖFTE HARÇI İÇİN, 
  • İKİ DİLİM  ISLATILMIŞ BAYAT EKMEK,
  • BİR YEMEK KAŞIĞI YOĞURT,
  • BİR YEMEK KAŞIĞI UN,
  • BİR CAY KAŞIĞI KARBINAT,
  • TUZ, KARABİBER, BİR TANE SOĞAN,  KİMYON.
  • YAPILIŞI:



BUNLARIN HEPSİNİ KARIŞTIRIP KÖFTEYİ GÜZELCE YOĞURALIM.
ELMA DİLİMİ ŞEKLİNDE SOYDUĞUMUZ, PATATESLERİ  HAZIRLADIKTAN SONRA.
ÖNCE PATATESLERİ, DAHA SONRA ŞEKİL VERDİĞİMİZ, KÖFTELERİ HAFİF KIZARTALIM  KIZARTIĞIMIZ MALZEMELERİ BORCAMA VEYA TEFLON TEPSİYE. SIRAYLA YERLEŞTİRELİM. ÜZERİNE DİFRİZDE HAZIR OLAN KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ YAZ DOMATESLERİMİ VE YEŞİL BİBERLERİMİ  GÜZELCE YERLEŞTİRİP. 180. ISITTIĞIM FIRINA VERELİM. 
BEN BU YEMEĞİ ÇOK SEVİYORUM YANLIZ BU ARALAR KIZIMA VE EŞİME KIZARTARAK YAPMAK BİRAZ AĞIR GELİYORMUŞ.  BENCEDE YEMEĞİN ÖZELLİĞİ VE LEZZETİ KIZARTARAK YAPMAK.
SİZLERİN FİKRİ NASIL ARKADAŞLAR. 
AFİYET OLSUN.