26 Haziran 2012 Salı




BUDA BİZİM GİRİTLİLERİN  OLMAZSA OLMAZLARINDAN   DOMATESLİ  PİLAV.  
BUNU YAZIN YAPACAKSIN YANINA BUZ GİBİ KARPUZU KESECEKSİN, YADA DOLAPTAN ÇIKMIŞ  ÜZÜMLE YİYECEKSİN. 



BUDA   YAZIN  VAZGEÇEMEDİĞİMİZ, ZEYTİN YAĞLI  BARBUNYA  BU YEMEKLERİMİN TARİFLERİNİ YAYINLAMIYORUM. ÇÜNKÜ  HERKESİN  BİLDİĞİ  VE YAPTI  YEMEKLER .
ONUN İÇİN  SADECE  RESİMLERİNİ YAYINLIYORUM.

ZEYTİN YAĞLI YEMEKLER.



KABAK ÇİÇEĞİ DOLMAM  ŞU AN PAZARLARDA EN BOL ZAMANI. BEN KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASINI YAPIP  DERİN DONDURUCU^YADA  KOYUYORUM .ZAMANI BİTMEDEN HER HAFTA YAPI YEMELİYİM   AİLECE ÇOK SEVİYORUZ.

13 Haziran 2012 Çarşamba

FIRIN POŞETİNDE SEBZELİ BAGET




MALZEMELER:

6 ADET BAGET.

SEBZELER:

MANTAR. KABAK, PATATES, KIRMIZI BİBER, YEŞİL BİBER, 

SARI BİBER,SARIMSAK  SOĞAN, DEFNE YAPRAĞI , KEKİK.

YAPILIŞI: 

SEBZELERİ  DERİN BİR KABA KÜP ŞEKLİNDE DOĞRADIM  ÇOK AZ ZEYTİN YAĞI, TUZ,

KEKİK, KARABİBER, BAHARATLARLA MARİNE ETTİM BUNLRI AYRI OLARAK FIRIN 

POŞETİNE KOYDUM.

DİĞER TARAFTA BAGETLERİ   SALCA, TUZ, BİRAZ YOĞURT, AZ SIVI YAĞ,  VE 

BAHARAT ÇEŞİTLERİYLE  MARİNE  ETTİM ONLARIDA AYRI BİR FIRIN POŞETİNE

KOYDUM  200 DERECEDE   ISITTIĞIM FIRINDA BİR GÜZEL PİŞİRDİM.

DAHA SONRA SERVİS  TABAĞINA ÖNCE  SEBZELERİ  KOYDUM.

ÜSTÜNE BAGETLERİ KOYDUM  VE YEMEĞİMİ SERVİSE HAZIRLADIM.

BU TARİFİ EPEY OLDU OKTAY  USTADAN  YAZMIŞTIM  BUGÜN DENEDİM,

FENA OLMADI  ÖZELLİKLE  SEBZELERİN  TADI  KIVAMI  ÇOK HOŞUMUZA GİTTİ

AFİYET   OLSUN.

12 Haziran 2012 Salı

KABAK SIYIRTMA.




BU  KABAK  YEMEĞİNİ SERAP  HANIMCIM  BLOG TOPLANTIMIZDA YAPMIŞTI. GERÇEKTEN ÇOK  DEĞİŞİK BİR LEZZETİ VARDI. ARKADAŞIMIN DEDİĞİ GİBİ BENDE YEDİĞİM ZAMAN ENGİNAR TADI ALDIM. HEM HAFİF  HEM  LEZZETLİ .  EN SONUNDA YAPMAYA  FIRSAT BULDUM  BUNDAN SONRA  MUTFAKTA  SIKÇA YAPILACAKLAR  LİSTESİNE EKLENDİ. 
SERAPCIĞIMA TEKRAR ELLERİNE SAĞLIK DİYORUM.(LEZZETLİ SOMUNLAR BLOGSPOT.COM)

Malzemeler:
************
6 adet sakız kabak
1 adet soğan
4-5 diş sarmısak
1 limonun suyu
1 tutam pirinç
1/2 demet dereotu
Tuz-şeker
Zeytinyağı


Yapılışı:
*********
Kabakları yıkayın ve tepelerini kesin.  bir salatalık-havuç soyucusuyla her bir kabağı kabuğunu soyar gibi çekirdeklerine gelene kadar sıyırın. Yani kabağın kendi boyunda jilet gibi incecik dilimler elde edeceksiniz. Ben bu soyucuyla dilimleme işini, limon suyunu koyduğum bir kabın içine yapıyorum ki kabaklar pişirme işlemine geçene kadar limonu biraz çeksin. Sıyırma işi bitince bir karnıyarık tenceresinin dibine zeytinyağını koyup üzerine yemeklik doğradığınız soğanı, ince kıydığınız sarmısakları ekleyin. Limon suyuyla birlikte kabakları tencereye yayın, üzerine tuzunu, şekerini ve bir tutam pirincini de koyup kısık ateşte kabaklar pişinceye kadar ve dibini tutma eğilimi yoksa su eklemeksizin kendi suyuyla pişirin. Altını kapatana yakın ince kıyılmış dereotunu da ekleyin ve biraz sonra ateşi kapatın.

Tarifi aynen serap hanımınkiyle aynı olsun diye  eksiksiz yazdım.  yani bir nevi kopye cektim . affına sığınıyorum.

BUZ GİBİ LİMONATA .




YAZ GÜNLERİNDE BİZLERİ SERİNLETECEK BUZ GİBİ BİR LİMONATA .

BU TARİFİ SEDEF ARKADAŞIMDAN ALDIM ( sedodanlezetlitarifler blogspot.com)HARİKA, DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM YAPILIŞI ÇOK KOLAY.
MALZEMELER::


ÜÇ TANE LİMON BİR TANE PORTAKAL,  750GR ŞEKER. 


YAPILIŞI:
DERİN BİR KABA LİMONLARI VE PORTAKALI RENDELİYORUZ, ŞEKERİ İLAVE EDİP GÜZELCE  YOĞURUR ŞEKİLDE KARIŞTIRALIM ŞEKER LİMONLARIN RENGİNİ ALINCAYA KADAR.
DAHA SONRA  BİR LİTRE SU İLAVE EDİP YARIM SAAT BEKLETELİM.  TEMİZ BİR TÜLBENTLE BAŞKA BİR KABA SÜZELİM, TADINI  KENDİNİZ AYARLIYA BİLİRSİNİZ. SULANDIRARAK  İÇECEĞİNİZ KIVAMA GETİRE BİLİRSİNİZ.  İSTERSENİZ İÇERKEN NANE YAPRAKLARINLA TATLANDIRA BİLİRSİNİZ.  AFİYET OLSUN.


10 Haziran 2012 Pazar

KIŞLIK YAPRAKLARIM.




Resim yazısı ekle
KIŞLIK YAPRAKLARIM:  ARKADAŞLAR BUNLARI EPEY OLDU YAPALI AMA MALESEF ANCA YAYINLIYA  BİLDİM . 
YAPILIŞI:  YAPRAKLARI KURU OLARAK  BEŞ, ALTILI OLARAK ÜST ÜSTE  KOYUYORUM AYNEN SARMA SARAR GİBİ SARARAK KOVANOZZA YERLEŞTİRİYORUM  KOVANOZLARIN  KAPAKLARINI 15 20 DAKİKA  KAYNATIYORUM  SICAK, SICAK HEMEN AĞIZLARINI KAPATIYORUM  KAPADIKTAN  BEŞ DAKİKA  SONRA KONTROL  EDİYORUM HAVA VARMI DİYE YOKSA TAMAMDIR. YAPRAKLAR KIŞA HAZIR DEMEKTİR.

GÜVEÇTE KREMALI ET.




GEÇENLERDE  BLOGCU ARKADAŞLARLA  MÖVENPİCK OTELDE NORVEÇ  DENİZ ÜRÜNLERİ   İLE  İLGİLİ  BİR ETKİNLİĞE KATILDIK.  BENİM İÇİN ÇOK  GÜZEL BİR GÜNDÜ  ÇÜNKÜ  ORADA  BALIK VE MUTFAKLA  İLGİLİ  ÖNEMLİ BİLGİLER EDİNDİK.

BEN  ORADA GÜVEÇTE KARİDES PİŞİRDİM.  BU  YEMEĞİMİ DE   AYNI  ŞEKİLDE  UYGULADIM TEK FARK  KARİDES YERİNE BEN ET KULLANDIM.  GÜVEÇTE  GARNİTÜRLÜ ET YAPARKEN BEN KREMA KULLANMIYORDUM  AMA BUNDAN SONRA KULLANACAĞIM   YEMEĞİME ÇOK GÜZEL BİR LEZZET KATTI.


  1. MALZEMELER
  2.  
  3. (BİZ İKİ KİŞİ OLDUĞUMUZDAN)  YARIM KİLO KUŞ BAŞI ET  KUZU VEYA DANA 
  4. BİRER TANE YEŞİL,  KIRMIZI, SARI BİBER.
  5. BİR BAŞ SOĞAN, 3, 4, DİŞ SARIMSAK.
  6. BİRAZ MANTAR.
  7. İKİ TANE DOMATES 
  8. TUZ, KARABİBER, KEKİK, DEFNE YAPRAĞI.
  9. BİR PAKET KREMA (TİKVESLİ)
  10. ÜZERİ İÇİN İNCE DİLİMLERDE KESİLMİŞ KAŞAR PEYNİRİ.


YAPILIŞI

İLK OLARAK ETLERİ  TEREYAĞINDA KAVURALIM, SIRASIYLA SOĞAN, SARIMSAK, VE DİĞER  MALZEMELRİ İLAVE EDEREK BİRAZ PİŞİRELİM EN SON KREMAYI İLAVE EDEREK
HARCIMIZI  GÜVEÇLER TAKSİM EDELİM. 200 DERECEDE ISITTIĞIMIZ FIRINDA PİŞİRELİM 
PEYNİRİ UNUTTUK FIRINA KOYMADAN EVVEL ÜZERİNE İNCE KESTİĞİMİZ KAŞARLARI YERLEŞTİRELİM. 
AFİYETLE YİYELİM.
BU YEMEĞİMİN YANINA BİRDE DEĞİŞİK OLSUN DİYE  FIRINDA LORLU KIRMIZI BİBER  YAPTIM.