- BİR KİLO PATLICAN .
- YARIM KİLO KÖFTELİK KIYMA
- ÜÇ ADET DOMATES.
- ÜÇ ADET BİBER.
- BAHARAT ÇEŞİTLERİ, TUZ, KARABİBER, KİMYON, KEKİK.
- KÖFTESİ :.İÇİN BİR DİLİM BAYAT EKMEK ,
- BİR BAŞ KURU SOĞAN.
YAPILIŞI:
İLK OLARAK KÖFTEYİ BİR KAPTA GÜZELCE YOĞURALIM VE ELİMİZLE YUVARLAK BİR ŞEKİL VERELİM.
DAHA SONRA PATLICANLARI ALACALI ŞEKİLDE SOYUP TUZLU SUDA BİRAZ BEKLETELİM .
SIRASIYLA , ÖNCE PATLICANLARI DAHA SONRA KÖFTELERİ FAZLA AZ BİRAZ KIZARTALIM. FIRINA DAYANAKLI BİR TEPSİYE PATLICAN, KÖFTE SIRASIYLA (RESİMDEKİ ) GİBİ DİZELİM BAŞKA BİR KAPTA SOSUNU HAZIRLIYALIM DOMATESLERİ RENDELİYELİM. DOLU , DOLU BİR YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALCASI VE DÖRT BARDAK SICAK SUYLA HAFİF PİŞİRELİM BU SOSUN İÇİNE BEN BAHARAT ÇEŞİTLERİNİN HEPSİNDE AZAR , AZAR KOYDUM VE BİR İKİ DİŞ SARIMSAK RENDELEDİM. SON OLARAK TA BU SOSU YEMEĞİN ÜZERİNE DÖKÜP ÖNCEDEN ISITTIĞIM FIRINA KOYDUM . BEN DEĞİŞİK OLARAK TEPSİNİN YANLARINA PATATES DİLİMLERİ YERLEŞTİRDİM..
BEN BU YEMEĞİ KENDİM UYDURDUM ZANNETMİŞTİM AMA İNTERNET TE BAZI SİTELERDE GÖRDÜM Kİ MALATYA YÖRESİNE AİT BİR PATLICAN KEBABI İMİŞ .
ÖĞRENMİŞ OLDUM, ELLERİME SAĞLIK GÜZEL OLDU EV HALKI TAM NOT VERDİ.
AFİYET OLSUN.
BUDA YEMEĞİMİN PİŞMİŞ HALİ.