27 Ekim 2014 Pazartesi

ÇITIR HAMSİLER.


Cumartesi   geldimi bizim balık günümüzdür  pazarımıza taze, taze balık çeşitleri gelir .
Bu hafta da hamsi yapalım dedik mısır ununa bulayarak çıtır, çıtır, kızarttık  yanına da 
bol yeşillikli bir salata ve olmazsa olması roka, tere.
ÇITIR  HAMSİLER  Hazır, AFİYET OLSUN.

PATLICAN SİLKME



Patlıcanlar artık bitmek üzere , yazın soframızdan eksik etmediğimiz Patlıcan silkmeyi 
son bir kez daha yapayım dedim çünkü her sebze zamanında lezzetli . Kışın yaz sebzelerini 
almamaya bakarım .
MALZEMELER:

  • 3 Tane bostan  patlıcanı .
  • 4 Tane domates.
  • 2 tane kuru soğan.
  • 4 diş sarımsak.
  • 3,4 Tane yeşil biber.
  • 1 cay bardağına yakın zeytin yağı.
  • 1 cay bardağı su .
  • yarım limon 
  • yarım demet maydanoz.
  • tuz.

YAPILIŞI:
Patlıcanları yarı ala soyalım.  limonlu, tuzlu suda 15, 20 dak: 
bekletelim,  Yayvan bir tencereye  piyazlık şeklinde doğranan  soğanları , sarımsakları  ve biberleri 
zeytin yağında hafif öldürelim  sonra patlıcanları süzüp ilave edelim soğanla birlikte biraz pişirelim,
son olarakta küp, küp doğranmış domateslerimizi  ilave edelim, 
su, tuzu ve biraz şekerini ilave ederek  orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirelim,
arada tencereyi saplarından tutarak silkeleyelim, su kaynayınca ateşi kısalım. 20 dak: pişirelim,
tencereyi ocaktan alıp ılımaya bırakalım  servis yaparken üzerine  maydanoz serpelim.
PATLICAN SİLKME . artık hazır. AFİYET OLSUN.




ACI BİBER SOSUM



BİBERLERİM.


SOSUM.
BİBERLERİM   ŞAKRAN PAZARINDAN KOMSU TEYZEMİZ , 
SAĞ OLSUN,  ARKADAŞIMIN ANNESİ ALDI .. ONLARI ZİYARETE  GİTTİĞİMİZDE BİZE SABAH KAHVALTISINDA  İKRAM ETTİLER ÇOK HOŞUMUZA  GİTTİ HEMEN  SİPARİŞ  VERDİM . HEMEN YAPILDI. AMA İYİ Kİ BİBERLERİ ELDİVENLE DOĞRAMIŞIM YOKSA HAFTALARCA AÇISI ELİMDEN  GİTMEZDİ .
YAPILIŞI: 
BİBERLERİ AYIKLADIM  RONDADAN  İRİ KIYIM ŞEKLİNDE GEÇİRDİM.
DAHA SONRA  BİRAZ TUZ KOYUP  PİŞİRDİM SICAK, SICAK KAVANOZLARA 
KOYDUM  BU ACI SOSU  ÇORBALARDA, YEMEKLERDE  VE  KAHVALTILARDA KULLANIYORUM.