7 Nisan 2015 Salı

YUMURTALI KABAK.


YUMURTALI KABAK.
Bugün size yapımı çok kolay ama benim için tadı harika olan bir kabak yemeğini 
paylaşacağım. Yumurtalı Kabak biz Giritlilerde çok yapılır rahmetli, Annem öğlen okul dan geldiğimizde 
yemek de ne var sorusunu sormadan hemen  önümüze getirirdi. şimdi kabaklar çok güzel ve taze.
MALZEMELER:

  • 4 Tane orta boy kabak 
  • 1 Tane kuru soğan.
  • 2 Tane orta boy domates 
  • 1 Tane yumurta
  • Yarım demet dereotu,
  • Tuz, karabiber az biraz  taze veye kuru nane.

YAPILIŞI:
Önce  kabaklarımızı güzelce yıkayalım yemeğimizi pişireceğimiz tençeremize soğanımızı
yemeklik şeklinde doğrayalım, yarım çay bardağı zeytin yağınla hafif kavuralım.Kabaları da 
küçük, küçük doğrayalım kavrulan soğana kabaklarıda ilave ederek
 ikisini   arada karıştırarak kavuralım kabaklarımız yumuşamaya  başladığı zaman bir çay
bardağı su koyarak  ağzını kapatarak hafif pişirelim son olarak bir kasede yumurtamızı 
çırpalım ve yemeğimize ilave edelim 3- 4 Dakika pişirelim   servis ederken üzerine doğranmış 
olan dere oyunu serpelim.
AFİYET OLSUN.