BAYRAM TATLISI, HER SENE KADAYIF YAPARDIM BU SENE HAFİF
VE DEĞİŞİK OLSUN DEDİM VE REVANİ YAPTIM,
BAKALIM BEĞENECEK MİSİNİZ.
- MALZEMELER:
- 3. YUMURTA.
- 3, CAY BARDAĞI UN.
- 3,CAY BARDAĞI YOĞURT.
- 3, CAY BARDAĞI İRMİK.
- 1, CAY BARDAĞI SIVI YAĞ.
- 1, CAY BARDAĞI TOZ ŞEKER.
- 2 PAKET VANİLYA ŞEKERİ. Dr. Oetker.
- 2 PAKET KABARTMA TOZU, Dr Oetker.
ŞERBETİ:
- 4,5 SU BARDAĞI SU.
- 4,5 SU BARDAĞI ŞEKER.
- YARIM LİMON.
YAPILIŞI:
YUMURTA VE ŞEKERİ, İYİCE ÇIRPALIM, YAVAŞ, YAVAŞ, DİĞER MALZEMELERİ
EKLEYELİM. SIRASIYLA YOĞURT VE SIVI YAĞI KOYUP
BİRLİKTE GÜZELCE ÇIRPALIM EN SON DİĞER MALZEMELERİ EKLEYEREK
MİKSERİN DÜŞÜK AYARINDA BİRAZ ÇIRPALIM YAĞLADIĞIMIZ KALIBA DÖKELİM.
180. DERECEDE ISITTIĞIMIZ FIRINA KOYALIM.
REVANİ FIRINDA GÜZELCE PİŞSİN BAKALIM.
EN SON İŞLEM . FIRINDAN ÇIKARDIĞIMIZ REVANİYE DAHA EVVEL HAZIRLADIĞIMIZ
SOĞUK ŞERBETİ. HEPSİNİ BİR ANDA BUCA EDELİM. .
PÜF NOKTASI ( ŞERBETİN BİR ANDA BOCA EDİLMESİ..)
TATLIMIZ BAYRAMA HAZIR. SERVİS EDERKEN İSTEĞE BAĞLI ÜZERİNE
HİNDİSTAN CEVİZİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ VE FINDIK.
AFİYET OLSUN.
İYİ BAYRAMLAR.
Elinize sağlık harika bir lezzet favorimdir.geçmiş bayramınız da mübarek olsun sevgilerimle..
YanıtlaSilteşekkür ederim Sema hanım cım.
Sil