Patlıcanlar artık bitmek üzere , yazın soframızdan eksik etmediğimiz Patlıcan silkmeyi
son bir kez daha yapayım dedim çünkü her sebze zamanında lezzetli . Kışın yaz sebzelerini
almamaya bakarım .
MALZEMELER:
- 3 Tane bostan patlıcanı .
- 4 Tane domates.
- 2 tane kuru soğan.
- 4 diş sarımsak.
- 3,4 Tane yeşil biber.
- 1 cay bardağına yakın zeytin yağı.
- 1 cay bardağı su .
- yarım limon
- yarım demet maydanoz.
- tuz.
YAPILIŞI:
Patlıcanları yarı ala soyalım. limonlu, tuzlu suda 15, 20 dak:
bekletelim, Yayvan bir tencereye piyazlık şeklinde doğranan soğanları , sarımsakları ve biberleri
zeytin yağında hafif öldürelim sonra patlıcanları süzüp ilave edelim soğanla birlikte biraz pişirelim,
son olarakta küp, küp doğranmış domateslerimizi ilave edelim,
su, tuzu ve biraz şekerini ilave ederek orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirelim,
arada tencereyi saplarından tutarak silkeleyelim, su kaynayınca ateşi kısalım. 20 dak: pişirelim,
tencereyi ocaktan alıp ılımaya bırakalım servis yaparken üzerine maydanoz serpelim.
PATLICAN SİLKME . artık hazır. AFİYET OLSUN.
Ellerine sağlık nefis olmuş. Çok severim. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim canım.
SilEllerinize sağlık , akşam yaklaştıkça acıktığımın farkına daha çok varıyorum :)
YanıtlaSilZaten patlıcanın olduğu heryer güzel. Küçükken niye sevmediysem... Elinize sağlık. Sizi takibe aldım bana da beklerim muhakkak. http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/
YanıtlaSil