BU KEK SEVDİĞİM KEKLER ARASINDA FAVORİM. ÇÜNKİ HEM HAFİF HEMDE ,
UZUN SÜRE TAZE KALAN. TABİKİ YAPIMI DA KOLAY.
MALZEMELER:
- YARIM CAY BARDAĞI SIVI YAĞ:
- 330 Gr. UN: (3 SU BARDAĞI)
- 140 Ml.GR SU ( BİR CAY BARDAĞI)
- 250 Gr ŞEKER. (2 SU BARDAĞI)
- BİR PAKET KABARTMA TOZU.
- 15 Gr NİŞASTA. (BİR ÇORBA KAŞIĞI)
- 4 YUMURTA.
- 25 Gr KAKAO .
YAPILIŞI:
BÜTÜN MALZEMELERİ, BİR KABA KONUR.
(KAKAO HARİÇ.)
MALZEMELERİ 10 DAK: GÜZELCE MİKSERLE ÇIRPALIM.
DAHA SONRA HARCI İKİYE AYIRALIM YARISINI KAKAOLA ,
KARIŞTIRALIM. KATI YAĞLA YAĞLADIĞIMIZ KEK KALIBINA,
ÖNCE BEYAZ HARCI DAHA SONRA KAKAOLU HARCI DÖKÜP,
BİR KAŞIK YARDIMIYLA İKİLİYİ HAFİFÇE BİR BİRİYLE KARIŞTIRALIM.
ISITTIĞIMIZ 160. DERECELİK FIRINDA 40, 45 DAK: PİŞİRELİM.
AFİYET OLSUN.
( BU KEKİN YAPIMINDA BAZI KESİMLER. OWALEX KULLANIYOR 4Gr.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder