4 Mart 2014 Salı
IZGARA LEVREK
EVDE AİLECE IZGARA BALIK KEYFİ.
HAFTA SONLARI GENELLİKLE CUMARTESİ GÜNLERİ BİZİM AİLENİN
RAKI BALIK GÜNÜDÜR.
. BU HAFTA DA IZGARA LEVREK YAPALIM DEDİK.
TABİKİ YANINDA BOL YEŞİLLİKLİ BİR SALATA ,
BROKOLİ SALATASI .
EVDE IZGARA İŞİ EŞİME AİTTİR GERÇEKTEN DE
BU İŞİ GÜZEL BECERİR,
SENELER EVVEL FOCA DA BİR BALIK RESTORAN TINDA
IZGARA BALIK YEMİŞTİK EŞİM DAYANAMAYIP,
RESTORANIN MUTFAĞINA GİRİP ŞEFE BU BALIĞI
BİZDE IZGARA YAPIYORUZ AMA SİZİN YAPTIĞINIZ GİBİ LEZZETLİ
VE ÇITIR OLMUYOR DEDİ SAĞ OLSUN ŞEF BİZE PÜF NOKTASINI
SÖYLEDİ O GÜNDEN BERİ IZGARADA YAPACAĞIMIZ BALIKLARI
BU ŞEKİLDE YAPIYORUZ .
PÜF NOKTASI
:
GÜZELCE YIKANAN BALIKLARI ÖN VE ARKA YÜZEYLERİNİ
ÖNCE BIÇAKLA BİR İKİ ŞERİT YAPALIM.
DAHA SONRA HER TARAFINI GÜZELCE UNA BULAYALIM.
UNLU BALIKLARI DİĞER BİR KAPTA BOLCA
ZEYTİN YAĞINA BATIRALIM ÇIKARALIM VE IZGARAYA
ATALIM. NAR GİBİ KIZARTALIM.
AFİYET OLSUN.
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Of canim cekti benim de.Ellerinize saglik.
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim teşekkür ederim.
YanıtlaSilBalıksız hayat düşünemeyenlerden biri olarak…
YanıtlaSilEllerinize sağlık diyorum…
Balığın her türünü ve her şekilde yapılanına bayılırım ızgara ,tava ,buğlama …
Afiyetler olsun…
Sevgilerimle...