EV YAPIMI TULUMBA TATLISI
TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM.
AİLECE ÇOK SEVDİĞİMİZ BİR TATLI YAPIMI
BİRAZ ZAHMETLİ AMA YEMESİ ÇOK GÜZEL.
MALZEMELER:
- 250 GrUN ( 9 ÇORBA KAŞIĞI)
- 100 Gr YAĞ
- 4 YUMURTA
- 1 KAŞIK ŞEKER.
ŞERBETİ:
- 3 BARDAK ŞEKER.
- 3 BARDAK SU
- YARIM LİMON SUYU.
YAPILIŞI:
İLK OLARAK ŞERBETİ HAZIRLAYIP .BİR KENARA ALALIM.
BİR TENCEREYE 1,5 SU BARDAĞI SUYU, 100gr YAĞI BİR TUTAM TUZU VE
ŞEKERİ KOYUP ATEŞ ÜZERİNDE KAYNATALIM,
SU KAYNAYINCA İÇERİSİNE 250 GR UNU KOYUP SÜRATLE KARIŞTIRARAK
HAMUR YAPALIM, HAMURU KARIŞTIRA , KARIŞTIRA 10 DAK: PİŞİRELİM,
ATEŞTEN ALIP HAMURU SOĞUTALIM, ILIK HALE GELİNCE (EL YAKMAYACAK)
İÇERİSİNE 4 YUMURTAYI KIRIP GÜZELCE YOĞURALIM,
DAHA SONRA MALZEMEYİ EVİNİZDE BULUNAN ,PASTA ŞIRINGASI , VEYA
TORBASI YADA TULUMBA KALIBI HANGİSİ VARSA .
BENDE ALMANYADAN GELME ÖZEL KALIBIM VAR ONUN TIRTIKLI UCUYLA YAPTIM.
SOĞUK YAĞA 5 cm BOYUNDA PARÇALAR HALİNDE SIKALIM.
BU TATLININ ÖZELLİĞİ YAĞIN SOĞUK OLMASI.
ORTA HARARETLİ ATEŞTE SERTLEŞİNCEYE KADAR HİÇ KARIŞTIRMADAN ,
DOKUNMADAN SERTLEŞMEYE BAŞLADIĞINDA KARIŞTIRARAK HER
TARAFI PEMBELEŞİNCEYE KADAR KIZARTALIM.
SÜZGEÇLE ÇIKARIP YAĞINI İYİCE SÜZDÜKTEN SONRA SOĞUK
ŞURUBA ATALIM,ŞURUBU ÇEKİP AĞIRLAŞANLARI SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE
ZEVKE GÖRE YEŞİL YER FISTIĞI, HİNDİSTAN CEVİZİ. SERPİP
SERVİSE HAZIR DURUMA GETİRELİM.
(BUNDA DİKKAT EDİLECEK DURUM HER SEFERİNDE YAĞIN SOĞUK OLMASI)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder