MALZEMELR:
- 1 YUMURTA.
- BİR FİNCAN ZEYTİN YAĞI.
- 5 BARDAK UN.
- BİRAZ TUZ.
İÇ MALZEMESİ:
- YARIM KİLO ISPANAK.
- BİR DEMET ISIRGAN.
- YARIM DEMET, MAYDONOZ, DERE OTU.
- BİR KAÇ TANE TAZE SOĞAN.
- TUZ, KARABİBER, İSTEĞE BAĞLI KIRMIZI BİBER.
- İSTEĞE BAĞLI ÇÖKELEK. VEYA LOR.
YAPILIŞI:
HAMURU KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA YOĞURALIM.
VE 20 DK. DİNLENDİRELİM.
HAMUR DİNLENİRKEN GÜZELCE YIKADIĞIMIZ,
YEŞİLLİKLERİ SÜZÜLMESİ İÇİN SÜZGECE KOYALIM
BEN YEŞİLLİKLERİ İLK ÖNCE TUZLA GÜZELCE OVUŞTURUYORUM
SULANMASINI ÖNLÜYOR, DAHA SONRA SIKARAK GENİŞ BİR KASEYE
YEŞİLLİKLERİ ALALIM ÜZERİNE TAZE SOĞANLARI DOĞRAYALIM
BAHARATLARI KOYALIM İSTERSENİZ,
ÇÖKELEK VEYA LOR KOYABİLİRSİNİZ.
BÖREĞİN YAPIMINA BAŞLIYA BİLİRİZ. HAMURU KÜÇÜK BEZELERE
AYIRALIM. BU MALZEMEDEN 15, 16 BEZE ÇIKIYOR,
BEZELERİ 4 GRUBA AYIRALIM, HER BEZEYİ PASTA TABAĞI BÜYÜKLÜĞÜNDE ,
AÇALIM. ÜZERLERİNE ZEYTİN YAĞI SÜRELİM ÜSTTE KOYUP
(EN ÜSTTEKİNE YAĞ SÜRMEYİN
HEPSİNİ BİRLİKTE GÜZELCE AÇALIM, HAMURU ORTADAN İKİYE BÖLELİM,
VE KENARINA HARÇIMIZI YERLEŞTİRELİM VE RULO ŞEKLİNDE SARALIM,
YAĞLANMIŞ TEPSİYE İSTER RULO ŞEKLİNDE İSTER UZUN UZUN KOYA BİLİRSİNİZ
ÇOK SIKI SARMAMAYA DİKKAT EDELİM GÜZEL PİŞMEZ.
SON AŞAMA BÖREĞİMİZİN ÜZERİNE YARIM PAKETTEN AZ ERİTTİĞİNİZ
TERE YAĞINI GÜZELCE SÜRELİM, 200 DERECEDE 1SITILMIŞ FIRINIMIZDA
GÜZELCE KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM. SICAK, SICAK SERVİS YAPALIM.
AFİYET OLSUN.
.
Eline saglik canim.Kimbilir ne lezzetlidir.
YanıtlaSil