Ev yapımı mis kokulu Reyhan Şerbeti. Sibel arkadaşım (Pembe Kekik) yapmış rengi beni çok etkiledi
zaten Reyhanı çok severim kurutur baharat olarak kullanırım ama şerbetini denememiştim.
Bu sıcak yaz gününde ve ramazan soframızda bizi serinletecek ferahlatacak harika bir içecek
MALZEMELER
- İki demet mor Reyhan.
- 1 Limon.
- 1 Limon kabuğu rendesi
- 1 cay kaşığı limon tozu .
- 2 litre sıcak su.
- 12 yemek kaşığı toz şeker.
YAPILIŞI:
Reyhan yapraklarını dallarından ayıralım ve bol suda güzelce yıkayalım.
onları şerbeti yapacağımız derin bir sürahi veya kaba kabaca doğrayalım,
diğer malzemeleri de limon kabuğunun rendesi, limonun suyunu , şekeri, limon tozunu
ilave edelim .En son olarak 2 litre kaynar suyu ilave edelim arada karıştırarak
şekerin erimesini sağlayalım, ağzını kapatarak şerbetin soğumasını bekleyelim .
Soğuyunca temiz bir tülbentle süzelim arkadaşımın dediği gibi püf noktası süzdüğümüz
tülbent çift kat olursa şerbetin berraklığı daha iyi olurmuş.
Son olarak da şerbeti servis yapacağımız sürahiye koyup soğuması için buzdolabına koyalım.
AFİYET OLSUN.
.
Eline sağlık,Çiğdem'cim.Nefissss
YanıtlaSilteşekkürler canım misafirlerime yaptım her kes çok sevdi ve yetmedi.
YanıtlaSil