MALZEMELER:
- İki Büyük Domates.
- İki Baş Kuru Soğan.
- Yarım Demet Maydanoz.
- Yarım Yemek Kaşığı Biber Salcası.
- 4 Diş Sarımsak.
- 2 Adet Sivri biber .
- 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane.
- 1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber.
- 1 Tatlı Kaşığı Tuz.
YAPILIŞI:
Domatesleri, Biberleri, Soğanı ve Maydanozu ince ince doğrayalım,
Salca, Tuz, Nane , Pul Biberi ve rendelediğimiz, Sarımsakları iyice karıştıralım,
Limon Suyu veya Nar ekşisini ilave edelim ,daha sonra Zeytin yağı ilave edelim.
Acılı ezmeyi yaparken ekşi sizin ağız tadınıza bağlı ben nar ekşisi kullandım ,
acı sevdiğimiz için biberinde acısını tercih ettim
Püf Noktası : Ezmenin yağını ve ekşisini koymadan evvel karışımı iyice eziyorum
ve biraz süzgüde tutuyorum çünkü domates suyunu salıyor Acılı Ezme sulandımı
güzel olmuyor, bu aşamadan sonra yağını ,ekşisini döküyor ve Acılı Ezmemiz hazır
duruma geliyor.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder