Tam mevsimin deyken mandalina reçelini yapmadan olmaz Bu tarif çok sevdiğim canım kardeşim NAZLIM dan Mandalinanın kokusuna bayılıyorum günde kaç tane yiyorum bilmiyorum.
Kışın zaten en çok yememiz gereken meyvaların başında geliyor , hepimizin bildiği gibi bol C Vitamini taşıyor,
geçenlerde Televizyon da Sahra Soysal Mandalina nın özellikle beyaz damarlı yerlerini yememizi önerdi ,
o kısımları daha faydalıymış,ben o kadar çok seviyorum ki kabuklarını bile attığımda üzülüyorum.
Reçelimizin yapılışına gelelim.
MALZEMELER:
- 2 Kilo Mandalina.
- 1 Kilo Şeker.
- 1 çay Kaşığı Limon Tozu.
- ( daha sonra kullanmak için yarım kilo şeker .)
YAPILIŞI:
İlk olarak mandalina ları soyalım , kabuklarını içi su dolu derince bir kabın içine koyalum.
soyulan mandalina larıda ayrı bir kabın içine ikiye veye üçe bölerek koyalım.üzerine 1 kilo şekeri düküp sabaha kadar bekletelim.Diğer tarafta da mandalina kabuklarınıın acısı çıkana kadar sıkça suyunu değiştirelim,
Bu işlemleri geceden yapalım, ertesi gün ilk iş olarak açısı çıkan kabukları birazcık haşlayalım
( eritmeyelim ) 10dak. yeter, haşlanan kabukları süzgüde kurutup küçük parçalara bölerek , akşamdan şekere yatırdığımız mandalina lara ilave edelim. Artık reçelimizi ocağa koyabiliriz ilk aşamada kısık ateşte kaynatacağız daha sonra diğer yarım kilo şekeride ilave ederek ateşi biraz hızlandırıp kaynatacağız altını kapatmaya yakın limon tozunu koyalım. bir kaşım daha kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım son olarak ta iri kıyım diyeyim blender den geçirelim. Yerken ağzımıza mandalina kabuklarını gelmezi insana değişik bir tat veriyor. Reçelimiz yemeye hazır.
AFİYET OLSUN.
NAZLIM SENİ ÇOK ÖPÜYORUM.
evde reçel yenmiyor fakat misafirlerim için yapmayı düşünüyorum. ellerinize sağlık.g+ paylaşıyorum .
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Turunçgillerin hepsinden harika reçeller oluyor. Sevgiler
YanıtlaSilEn sevdiğim meyvenin reçeli. Bunu denicem. Ve harika kurabiyelerde süsleme olarak kullanicam. Ellerinize sağlık
YanıtlaSil