16 Ocak 2015 Cuma
FIRINDA KUZU KOL TANDIR.
Görüntüsü çok havalı değil ama, kolay bir işlemden sonra nefis bir yemek oluyor.
Lazım olan tek şey güvenilir bir yerden alınmış nefis bir kuzu kol ve zaman .
Ben daha evvel tandırı ,fırın poşetinde yapıyordum. aldığım kasap kesinlikle tandır poşette olmaz ,
o haşlama et tadında olur dedi .Bu sefer amcanın tarifini uyguladım. Bana eti fazla parçalamadan,
ve yağlarınıda temizlemeden verdi.
Eti, olduğu gibi tepsiye koymamı ve üstünü alüminyum folyayla kapamatmamı
söyledi pişme süresinin tam 2,5 saat olmasının gerektiğini belirtti Bende aynen tarife uydum .
Eşim ,Annesi Konya da oturuyor oraya gittiğimizde etli ekmek yada kuyu tandır yeriz.
Övünmek gibi olmasın benim tandırımda aynısı oldu. Yanınada güzel bir pilav ve ayran .
Başka bir şeye gerek yok
.
MALZEME. Bir Tane Kuzu Kol.
AFİYET OLSUN.
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Selamlar iadeyi ziyarete geldim ki; kuzu tandır karşımda. Ellerinize sağlık nefis olmuş.
YanıtlaSilBen teflon tencerede yapıyordum böyle de denemek lazım. Harika görünüyor eline sağlık Çiğdemcim.
YanıtlaSilMerhaba sayfama bıraktığınız nazik yorum için teşekkür ederim. Ben de sayfanızı takibe aldım sevgiler.
YanıtlaSilyaaaaa bu da güzel oldumu şimdi. eşim birazcık egenin kıyısından köşesinden, otobur, ben boşnak etobur ama kazanan hep ben. hç bişeyden ölmezsem et yemekten ölcem:)))
YanıtlaSilarkadaşım bizde de durum aynı ben Egeli ve Giritliyim Ot oburum Eşim Konyalı et obur idare ediyoruz.
Silen iyisini hep kasaplar biliyor, iyi yapmışsınız.
YanıtlaSilhımm nefis görünüyor elinize saglık.Blog Yazarları etkinliginden geliyorum :)Sevgiler.
YanıtlaSil