YUMURTALI KABAK.
Bugün size yapımı çok kolay ama benim için tadı harika olan bir kabak yemeğini
paylaşacağım. Yumurtalı Kabak biz Giritlilerde çok yapılır rahmetli, Annem öğlen okul dan geldiğimizde
yemek de ne var sorusunu sormadan hemen önümüze getirirdi. şimdi kabaklar çok güzel ve taze.
MALZEMELER:
- 4 Tane orta boy kabak
- 1 Tane kuru soğan.
- 2 Tane orta boy domates
- 1 Tane yumurta
- Yarım demet dereotu,
- Tuz, karabiber az biraz taze veye kuru nane.
YAPILIŞI:
Önce kabaklarımızı güzelce yıkayalım yemeğimizi pişireceğimiz tençeremize soğanımızı
yemeklik şeklinde doğrayalım, yarım çay bardağı zeytin yağınla hafif kavuralım.Kabaları da
küçük, küçük doğrayalım kavrulan soğana kabaklarıda ilave ederek
ikisini arada karıştırarak kavuralım kabaklarımız yumuşamaya başladığı zaman bir çay
bardağı su koyarak ağzını kapatarak hafif pişirelim son olarak bir kasede yumurtamızı
çırpalım ve yemeğimize ilave edelim 3- 4 Dakika pişirelim servis ederken üzerine doğranmış
olan dere oyunu serpelim.
AFİYET OLSUN.
Ellerinize sağlık, sebze yemekleri hem hafif, hem sağlıklı.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim bende sizin gibi düşünüyorum sebze yemekleri. sğlıklı.
SilKeşke daha çok sebze yiyebilsek. Sevgiler
YanıtlaSilEllerinize sağlık... Sebze yemeklerini çok ihmal ediyoruz... Sık sık yapmalıyız halbuki...
YanıtlaSilEllerinize sağlık... Sebze yemeklerini çok ihmal ediyoruz... Sık sık yapmalıyız halbuki...
YanıtlaSilEvde kabak seven yok. Yemek seçen bir eşim var. Kendime yapıyorum arada. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilDiyetime çok uygun bir tarif denenecek :) Teşekkürler ellerinize sağlık ♥
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
YanıtlaSil