29 Mayıs 2015 Cuma
FIRINDA GÜVEÇ
FIRINDA GÜVEÇ YAPIMI:
MALZEMELER:
500 Gr Kuzu eti. ( benim tercihim siz yaparken dana eti kullana bilirsiniz.)
2 Adet Patlıcan
2 Adet Patates.
1 Baş Sarımsak .
3 Adet soğan. ( zamanıysa yarım demet taze soğan.)
4 Adet Domates.
5 Adet yeşil biber .
2 Adet kırmızı kapya biberi.
Salca ,tuz, karabiber , kırmızı biber.
Sıvı yağ, çok az olarak yemeğin üstüne koymak için tereyağı.
YAPILIŞI.
Bütün malzemeler yıkanır ve soyulur. Patlıcanlar alacağı soyulur,
dört parçaya bölünerek irice doğranır. Domatesler kabukları soyulduktan sonra küp
şeklinde doğranır..Soğanlarımızı yemeklik şeklinde , biberlerimiz de halka, halka
şekline doğranır. Yemeğimizin malzemelerini bu şekilde hazır ettikten sonra
yapım aşamasına geçebiliriz. Güveç'imizin en altına ilk olarak doğranmış soğanların ve soyduğumuz
sarımsakların yarısını yerleştirelim sırasıyla kuşbaşı yemeklik şeklinde doğranmış etimizi, patlıcanlarımızı,
biberlerimizi, diğer soğan ve sarımsakları ,domateslerimizi son olarak zeytin yağımız ve baharatlarımızı
ilave ederek yemeğimiz hazır duruma getirelim., bir kasede ılık bir bardak salçalı su yapıp
yemeğimize dökelim minik bir iki parça tere yağını da ilave edelim .Toprak güveçin ağzını önce
alüminyum folyo ile sıkıca kaplayıp kapağını kapatalım 200 derecede ısıttığımız fırınımızda
1, 1 /5 saat pişirelim.
Bu tarifimin ölçüleri 5 kişiliktir.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Bayıldığım lezzetlerden biri. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMis gibi pişer taşın içinde o yemek...) Ellerinize sağlık....)
YanıtlaSilEşim bayılır kaç gündür istiyor benden...eline sağlık:)
YanıtlaSilEn sağlıklı kapta nefis bir lezzet ellerinize sağlık
YanıtlaSilşahane bir lezzet elinize sağlık
YanıtlaSilEnfes, elinize sağlık ;)
YanıtlaSilNe zamandir ben de yapmak istiyordum, nefis görünüyor, ellerine saglik.
YanıtlaSil