Kışın en çok sevdiğim turşu her yemeğin yanında zevkle yiyebileceğimiz bir tat.
Yapmak hem çok zevkli hemde çok kolay
MALZEMELER:
- 1 Kilo acı veya tatlı Biber (isteye bağlı)
- 3 Kilo Domates
- 1 Bardak zeytin yağı
- 1,5 Bardak Sirke
- 1 Baş Sarımsak
- 4 Yemek Kaşığı turşuluk tuz
- 1 Tatlı Kaşığı Şeker
YAPILIŞI:
Domatesleri, Biberleri, Sarımsağı derin bir kabın içersine küçük, küçük doğrayalım
daha sonra tuzu, şekeri, sirkeyi ve zeytin yağını ilave edelim hepsini güzelce
karıştıralım. Temiz olan kavanozlara dolduralım suda kaynattığımız kavanoz kapaklarını
sıkıca kapatıp bir bezin üzerine ters çevirerek soğumasını bekleyelim.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder