MALZEMELER:
- DÖRT TANE GİRİT KABAĞI.
- BEŞ TANE YEŞİL DOLMALIK BİBER.
- DÖRT TANE DOLMALIK KIRMIZI BİBER .
- ÜÇ TANE DOLMALIK PATLICAN.
- İKİ ÇAY BARDAĞI PİRİNÇİ,
- İKİ BAŞ KURU SOĞAN,
- YARIM KİLO AZ YAĞLI KIYMA,
- BAHARAT ÇEŞİTLERİ,
- TABİKİ HER KES DOLMA İÇİNİ KENDİNE GÖRE HAZIRLAR.
YAPILIŞI:
ÖNCE DOLMANIN HARCINI HAZIRLI YALIM DAHA SONRA AYIKLAYIP TEMİZLEDİĞİM DOLMALIK MALZEMELERİ GÜZELCE DOLDURUP TENCEREYE YERLEŞTİRELİM..ÜZERİNE
BİR TAVADA SIVI YAĞ VE SALCA , BİR İKİ DİŞ SARIMSAKLA BİRLİKTE BİR SOS YAPIP ÜZERİNE DÖKELİM BEN FIRINDA YAPACAĞIM DOLMAYI İLK ÖNCE , SOSU VE SUYUNLA BİRLİKTE BİRAZ OCAKTA PİŞİRİYORUM. DAHA SONRA DOLMALARI FIRINA DAYANIKLI BİR KABA ALARAK ÖNCEDEN ISITTIĞIM FIRINDA GÜZELCE PİŞİRİYORUM.
DOLMAMIZ SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN.
Ellerine sağlık. Fırında dolma çok güzel olur çok severim. Eskiden kuzine fırınlarında pişerdi harika olurdu. Sevgiler :)
YanıtlaSil