MALZEMELER:
BEŞ TANE ENGİNAR.
- BİR TANE PATATES,
- İKİ TANE HAVUÇ,
- BİR KASE BEZELYE,
- BİR BAŞ KURU SOĞAN,
- BİRAZ ZEYTİN YAĞI,
- TUZ , KARABİBER,
- YARIM DEMET DERE OTU.
YAPILIŞI:
ENGİNARLARI ÇANAK ŞEKLİNDE AYIKLI YALIM,
BİR TAVADA KÜÇÜK, KÜÇÜK, DOĞRADIĞIMIZ SOĞANI KAVURMAYA BAŞLIYALIM,
SIRASIYLA , PATATESİ BEZELYEYİ HAVUCU, AYNI ŞEKİLDE KÜÇÜK ,KÜÇÜK DOĞRAYIP
SOĞANLA BİRLİKTE HAFİF KAVURALIM. BİR SU BARDAĞI SU İLAVE EDİB AZ BİRAZ PİŞİRELİM. BU İŞLEM TAMAMLANDIKTAN SONRA PİŞİRDİĞİMİZ HARCIN SUYUNU BİR KABA SÜZELİM VE MALZEMEYİ ÇANAK ŞEKLİNDEKİ ENGİNARLARA PAYLAŞTIRALIM
HEPSİNİ TENCEREYE YERLEŞTİRİP SÜZDÜĞÜMÜZ SUYU DA İLAVE EDEREK KISIK ATEŞTE PİŞİRELİM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder