BU SENE TATLI VE PASTA KONUSUNDAKİ BİLGİLERİMİ DAHA İLERLETMEK,
VE BUNLARLA İLGİLİ BİLMEDİĞİM PÜF NOKTALARI ÖĞRENMEK İÇİN.
KARŞIYAKA BELEDİYESİNİN AÇTIĞI PASTACILIK KURSUNA YAZILDIM .
ÇOK ZEVKLİ BİR ŞEY BİLDİĞİM ŞEYLER AMA YENİ ARKADAŞLAR EDİNMEK,
DEĞİŞİK BİR ORTAM , BOŞ ZAMANIMI SEVDİĞİM İŞLE DEĞERLENDİRMEK ,
ÇOK GÜZEL BİR ŞEY. KURSTA YAPTIĞIMIZ ÇEŞİTLERİ SİZLERLE
PAYLAŞMAK İSTEDİM.
İLK OLARAK AYVA TATLISI.
MALZEMELER:
- 4 ADET BÜYÜK BOY AYVA,
- 2 BARDAK ŞEKER,
- KİBRİT KUTUSU KADAR LOHUSA ŞEKERİ,
- 1 PAKET KAYNAK TADINDA KREM ŞANTİ,
- AYVALARIN YARISINA GELECEK ŞEKLİNDE SU,
- KIRMIZI GIDA BOYASI.
YAPILIŞI:
AYVALARI SOYUP İKİYE BÖLÜNÜR, TENCEREYE DİZİLİP
ÜZERİNE ŞEKER DÖKÜLÜR, YARISINA GELENE KADAR SU
EKLENİR. İÇİNE LOHUSA ŞEKERİ KONULUP ,
YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRİLİR.
DAHA SONRA 200. DERECE ISITILAN FIRINA ATILIR,
15 DAK. FIRINDA KIZARTILIP FIRINDAN ÇIKARTILIR.
ÜZERİNE KAYMAK VEYA KAYMAKLI KREM ŞANTİ
İLE SÜSLENİP SERVİS YAPILIR.
AFİYET OLSUN.
Eline sağlık Çiğdem'cim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
YanıtlaSilÇok sevdiğim bir tatlıdır :)
Sevgiler...