ŞİMDİ SIRA BAYAĞI UĞRAŞ VERDİĞİMİZ PASTAMIZ DA
AMA UĞRAŞTIĞIMIZA DEĞDİ PEKTE GÜZEL OLDU.
ÖNCE İLK AŞAMA PANDİSPANYA YAPILIŞI.
MALZEMELER:
- 6 YUMURTA,
- 280 Gr ŞEKER,
- 150 Gr SU
- 20 Gr NİŞASTA ,
- 40 Gr OVALEX.
- 1 PAKET KABARTMA TOZU,
YAPILIŞI:
1. AŞAMA:
FIRINI 160 DERECE ISITALIM, MALZEMELERİN HEPSİNİ BİR KABA
KOYUP 6 DAKİKA ÇIRP. KATI YAĞLA YAĞLANMIŞ,
KELEPÇELİ ÇAPI 24 SANTİM OLAN BİR KABA DÖK.
ISITTIĞIMIZ FIRINA KOY 25 DAKİKA SONRA KEKİ KONTROL ET,
OLMUŞSA HEMEN FIRINDAN ÇIKARMA 15 DAKİKA BEKLET,
FIRINDAN ÇIKARDIKTAN SONRA ÜZERİNE NEMLİ BİR BEZ ÖRTEREK ,
KALIBIN ALTI HAVA ALACAK ŞEKLİNDE FIRININ IZGARASININ,
ÜZERİNDE SOĞUMASINI BEKLİYELİM .
DAHA SONRA BU KEKİ STREÇE SARARAK,
BUZ DOLABINDA MUHAFAZA EDEBİLİRİZ..
2. AŞAMA PASTAMIZIN İÇ VE DIŞ KREMASININ YAPILIŞI.
DIŞ KREMASI.
250 Gr KREM ŞANTİ.
3,5 SU BARDAĞI SÜT.
KREM ŞANTİYİ YAP 5 DAKİKA ÇIRP BUZ DOLABINDA BEKLET.
İÇ KREMASI:
250 Gr TOZ KREMA,
50 Gr YOZ KREM ŞANTİ,
2,5 SU BARDAĞI SÜT,
BU İKİ KARIŞIMI BİRLİKTE ÇIRP DOLAPTA DİNLENDİR.
PASTAMIZI BİZ DÖRT EŞİT PARÇAYA BÖLDÜK HER KATIN ARASINA ,
YAPTIĞIMIZ, İÇ KREMAYI MUNTAZAM BİR ŞEKİLDE SÜRDÜK.
DAHA SONARA PASTAMIZI DIŞ KREMASIYLA KAPLAYIP İŞLEMİ TAMAMLADIK.
BİZ MUZ VE PORTAKALLA SÜSLEDİK SİZLER DEĞİŞİK ŞEKİLLERDE .
VE BAŞKA MEYVELERLE SÜSLEYE BİLİRSİNİZ.
(BİR NOKTAYI YAZMAYI UNUTMUŞUM, KATLARIN ARASINA KREMAYI
SÜRMEDEN EVVEL SÜTLE KEKİ ISLATALIM.)
BENİM BU GÜN KURSTA ÖĞRENDİKLERİM BU KADAR .
AFİYET OLSUN.
Merhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))