15 Kasım 2013 Cuma
YÜKSÜK ÇORBASI.
Bugün değişik olsun diye Adana usulü yüksük çorbası yaptım. Eşimin görevi dolasıyla 8 sene
Adana da bulunduk o zamanda Adana yöresi yemeklerini çok sevdik ve aynı lezzet olmasa da
yapmaya çalıştım. bu yüksük çorbası nada orada çok alıştık. ama bana bazen mantı açmak zor,
geliyor onun için ben biraz tarifini değiştirerek yapıyorum , mantı yerine ev eriştesi koyuyorum ,
ve fındık şeklinde köfte yapıyorum. çok güzel oluyor tadı aynı bir değişiklik olmuyor,
sizlerinde bir kere böyle denemenizi tavsiye ederim.
Şimdiden AFİYET OLSUN.
MALZEMELER:
250 GR dana kıyma.
Bir küçük kase ev eriştesi.
Bir yemek kaşığı biber salça
Bir su bardağı haşlanmış nohut.
Bir miktar sıvı yağ.
4 diş sarımsak.
Tuz, nane, karabiber, kırmızı biber.
YAPILIŞI:
İlk iş olarak sarımsakları dövüp yağda kavurmaya hafif öldürüyoruz.
salçayı da ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Sırasıyla
diğer malzemeleri ilave ediyoruz. en son naneyi ve baharatları koyuyoruz.
Erişteler ve köfteler üste çıktımı çorbamız pişmiş demektir.
Sıcak olarak servis ediyoruz. tekrar AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine sağlık...
YanıtlaSil