Kışın . çorbalar soframızın vazgeçilmez menülerinden biri oluyorlar, hele havalar soğuk olunca
içimizi ısıtacak değişik çorba tarifleri arayışına giriyoruz. Bu çorbamda ailece severek içtiğimiz yöresel
Yayla çorbamız. içinde yoğurdun olmasından dolayıda güzel bir protein kaynağıdır.
MALZEMELER.
- 1 Cay bardağı princ.
- 4 Yemek kaşığı tepeleme yoğurt.
- 1 Yumurta sarısı .
- 1/2 Limon suyu.
- 2 Yemek kaşığı un.
- 2 Yemek kaşığı sıvı yağ.(isteğe bağlı tereyağı kullanabilirsiniz.)
- 2 Kaşık nane.
- tuz ve 5, 6 Bardak su.( et suyuda olabilir.)
YAPILIŞI.
Pirinci güzel yıkayıp süzelim, bir tencereye 5, 6 bardak suyu koyup Pirinçler iyice yumuşayıp kabarıncaya kadar pişirelim.
Ayrıca çukur bir kapta yumurtanın sarısı, limon suyu , yoğurdu iyice boza kıvamında olacak şekilde çırpalım.
Pişen Pirinç suyundan bu karışıma az bir şey ilave ederek iyice çırpalım,
Bu karışımı yavaş, yavaş karıştırarak Pirinçimize ilave edelim.Kısık ateşte 2, 3 dk. kaynatıp altını kapatalım.
Küçük bir tavada yağımızı kızdıralım Naneyi ekleyip 10, 15 sn kavuralım daha sonra bu sosu çorbamıza
ekleyip karıştıralım
Çorbamız servise hazır duruma gelmiştir.
AFİYET OLSUN.
Püf Noktası::
Pirinçlerimizi pişirirken sık ,sık karıştıralım yoksa dibi tutabilir, birde çorbanın terbiyesini
yaptıktan sonra fazla kaynatmamak lazım çünkü kesilme olabilir.
Oğlum için çok yapıyorum bu çorbayı çok sağlıklı.eline sağlık.
YanıtlaSilBloğunu severek takibe aldım ben de beklerim canım..
YanıtlaSilTeşekkür ederim beni ziyarete gelene mutlaka iadeyi ziyaret yaparım sevgilerimi yollıyorum.
YanıtlaSilÇok severim. Ellerine sağlık. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.
YanıtlaSilwww.bakbuharika.com
Ellerinize sağlık, bende sık sık yaparım.sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim canım
YanıtlaSilharika bir çorba, unsuz da deneyin
YanıtlaSilSelamlar canım Unsuz hiç denemedim birdaki sefere denemiyi isterim ama özlü oluyormu
YanıtlaSil