7 Nisan 2013 Pazar

ZEYTİN YAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR




MALZEMELER:

BEŞ TANE  ENGİNAR.


  • BİR TANE PATATES, 
  • İKİ TANE HAVUÇ,
  • BİR KASE BEZELYE,
  • BİR BAŞ KURU SOĞAN,
  • BİRAZ ZEYTİN YAĞI,
  • TUZ , KARABİBER,
  • YARIM DEMET DERE OTU.


YAPILIŞI:

ENGİNARLARI  ÇANAK ŞEKLİNDE AYIKLI YALIM,
BİR  TAVADA  KÜÇÜK, KÜÇÜK, DOĞRADIĞIMIZ SOĞANI KAVURMAYA BAŞLIYALIM,
SIRASIYLA , PATATESİ  BEZELYEYİ  HAVUCU, AYNI ŞEKİLDE KÜÇÜK ,KÜÇÜK DOĞRAYIP 
SOĞANLA BİRLİKTE HAFİF KAVURALIM. BİR SU BARDAĞI SU İLAVE EDİB AZ BİRAZ  PİŞİRELİM.  BU İŞLEM TAMAMLANDIKTAN  SONRA   PİŞİRDİĞİMİZ   HARCIN SUYUNU BİR  KABA  SÜZELİM VE  MALZEMEYİ  ÇANAK   ŞEKLİNDEKİ  ENGİNARLARA PAYLAŞTIRALIM 
HEPSİNİ  TENCEREYE  YERLEŞTİRİP   SÜZDÜĞÜMÜZ  SUYU DA  İLAVE  EDEREK  KISIK ATEŞTE  PİŞİRELİM. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder