20 Ekim 2013 Pazar

REVANİ.



BAYRAM TATLISI,  HER SENE KADAYIF YAPARDIM BU SENE HAFİF
 VE DEĞİŞİK OLSUN DEDİM VE REVANİ YAPTIM,
 BAKALIM BEĞENECEK MİSİNİZ.

  1. MALZEMELER:

  2. 3. YUMURTA.
  3. 3, CAY BARDAĞI UN.
  4. 3,CAY BARDAĞI YOĞURT.
  5. 3, CAY BARDAĞI İRMİK.
  6. 1, CAY BARDAĞI SIVI YAĞ.
  7. 1, CAY BARDAĞI TOZ ŞEKER.
  8. 2 PAKET VANİLYA ŞEKERİ. Dr. Oetker.
  9. 2 PAKET KABARTMA TOZU, Dr Oetker.


ŞERBETİ:

  1. 4,5  SU BARDAĞI SU.
  2. 4,5 SU BARDAĞI ŞEKER.
  3. YARIM LİMON.


YAPILIŞI:

YUMURTA VE ŞEKERİ, İYİCE  ÇIRPALIM,  YAVAŞ, YAVAŞ, DİĞER MALZEMELERİ 
EKLEYELİM.  SIRASIYLA  YOĞURT VE SIVI YAĞI  KOYUP
  BİRLİKTE GÜZELCE ÇIRPALIM  EN SON DİĞER MALZEMELERİ  EKLEYEREK  
MİKSERİN DÜŞÜK AYARINDA BİRAZ ÇIRPALIM YAĞLADIĞIMIZ KALIBA DÖKELİM.
180. DERECEDE ISITTIĞIMIZ FIRINA KOYALIM.
REVANİ FIRINDA GÜZELCE PİŞSİN BAKALIM.
EN SON İŞLEM . FIRINDAN  ÇIKARDIĞIMIZ  REVANİYE  DAHA EVVEL  HAZIRLADIĞIMIZ 
SOĞUK ŞERBETİ. HEPSİNİ BİR ANDA BUCA EDELİM. .
PÜF NOKTASI ( ŞERBETİN  BİR ANDA BOCA EDİLMESİ..)
TATLIMIZ  BAYRAMA HAZIR. SERVİS  EDERKEN İSTEĞE BAĞLI ÜZERİNE 
  HİNDİSTAN  CEVİZİ  DÖVÜLMÜŞ CEVİZ VE FINDIK.

AFİYET  OLSUN.

İYİ BAYRAMLAR.


2 yorum:

  1. Elinize sağlık harika bir lezzet favorimdir.geçmiş bayramınız da mübarek olsun sevgilerimle..

    YanıtlaSil