10 Kasım 2013 Pazar

AYVA TATLISI



BU SENE  TATLI VE PASTA KONUSUNDAKİ BİLGİLERİMİ DAHA İLERLETMEK, 
VE BUNLARLA İLGİLİ BİLMEDİĞİM PÜF NOKTALARI  ÖĞRENMEK  İÇİN.
KARŞIYAKA BELEDİYESİNİN AÇTIĞI  PASTACILIK  KURSUNA YAZILDIM .
ÇOK ZEVKLİ BİR ŞEY  BİLDİĞİM ŞEYLER AMA YENİ ARKADAŞLAR EDİNMEK,
DEĞİŞİK BİR ORTAM , BOŞ ZAMANIMI SEVDİĞİM İŞLE DEĞERLENDİRMEK ,
ÇOK GÜZEL BİR ŞEY.  KURSTA  YAPTIĞIMIZ ÇEŞİTLERİ  SİZLERLE 
PAYLAŞMAK İSTEDİM.  
İLK OLARAK AYVA TATLISI.

MALZEMELER:


  • 4 ADET  BÜYÜK  BOY AYVA,
  • 2 BARDAK  ŞEKER,
  • KİBRİT KUTUSU KADAR  LOHUSA ŞEKERİ,
  • 1 PAKET KAYNAK TADINDA KREM  ŞANTİ,
  • AYVALARIN  YARISINA GELECEK ŞEKLİNDE SU,
  • KIRMIZI GIDA BOYASI.


YAPILIŞI:

AYVALARI SOYUP İKİYE BÖLÜNÜR, TENCEREYE DİZİLİP 
ÜZERİNE ŞEKER DÖKÜLÜR, YARISINA GELENE KADAR SU 
EKLENİR.  İÇİNE LOHUSA  ŞEKERİ  KONULUP ,
YUMUŞAYINCAYA  KADAR PİŞİRİLİR.
DAHA SONRA  200. DERECE ISITILAN FIRINA ATILIR,
15 DAK.  FIRINDA KIZARTILIP  FIRINDAN  ÇIKARTILIR.
ÜZERİNE  KAYMAK VEYA KAYMAKLI KREM ŞANTİ 
İLE SÜSLENİP SERVİS YAPILIR.

AFİYET OLSUN.




2 yorum: