29 Eylül 2016 Perşembe

GÖMLEK SARMASI






Herkese Merhaba uzun zamandır bloğumla ilgilenemedim bu yaz benim için çok yoğun geçti, kızım 
nişanı,  nodül ameliyatım  gelen giden derken bir koşturmaca yaşadık. 
Blogumu ve sizleri çok özledim , tabi bu arada eklenecek  tariflerim çoğaldı yavaş, yavaş 
hepsini sizlerle paylaşacağım.İlk olarak Anneciğimin Kurban Bayramlarında yaptığı Gömlek 
Sarması  (Ciğer sarması)

Kuzu Gömleği:

 Kuzunun karın kısmındaki iç organlarını göğüs kafesindeki organlardan
ayıran zar kısmına denir 

GÖMLEK SARMASI

MALZEMELER:


  • 1 Adet Gömlek
  • 1,5 Bardak Pirinc
  • 250 Gr  Kuzu Ciğeri.
  • 1 Adet kuru Soğan
  • 20 Gr kuş Üzümü
  • Baharat çeşitleri:
  • ( Karabiber, Yenibahar, Kimyon)
  • Yarım Demet Maydanoz 
  • Üzerine sürmek için Yumurta sarısı ve Yoğurt


YAPILIŞI:

İlk önce Pilavımızı  hazırlayalım Pirinci  güzelce yıkayalım ve 15 dak, ıslatalım
Bir tencerede az zeytin yağınla küçük, küçük doğranmış soğanlarımızı pembeleşinceye 
kadar pişirelim, daha sonra sırasıyla çok küçük doğradığımız ciğerlerimizi, aynı şekilde
çok küçük doğranmış kuzu etimizi ilave edelim kapağını kapatıp et suyunu salıp  çekene 
kadar pişirelim, daha sonra Pirincimizi süzüp tencereye ilave edelim, son olarak
baharatlarımızı Maydanozu ,tuzunu atın ve karıştırın 1,5 su bardağı su ilave ederek 
çekene kadar pişirelim.Gömleği akşamdan veya en az 2 saat evvelden ılık suda yumuşatalım.
Kuzu Gömleğinden tek servislik olması için 15 cm.lik parçalar halinde keselim
(isterseniz Kuzu Gömleğini bütün olarakta yapabilirsiniz ) Bir kasenin içine Gömlek parçasını
serelim hazırladığımız iç Pilavdan belli miktarda koyalım dışarı sarkan kısımları pilava doğru 
kapatalım, Gömlek dolmalarımızı uygun bir tepsiye ters çevirelim. yumurta ve yoğurt karışımını
üzerlerine sürelim  230 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim. 
Not: Sıcak,  Sıcak  servis yapalım.

AFİYET OLSUN.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder