10 Aralık 2010 Cuma

YOĞURT ÇORBASI



YOĞURT CORBASI:
MALZEMELER:
1,5 CAY BARDAĞI PİRİNÇ
BİR YUMURTA
İKİ SU BİR BUÇUK SU BARDAĞI YOĞURT
ÜÇ YEMEK KAŞIĞI UN
BİR LİTRE SU ( ET SUYU DA OLABİLİR)

YAPILIŞI:
PİRİNÇİ YIKAYIP BİR LİTRE SUYLA GÜZELCE YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRELİM ,
BİR KAPTADA YUMURTA , UN, YOĞURDU GÜZELCE ÇIRPALIM BOZA KIVAMINDA OLSUN , BU KARIŞIMI KAYNAYAN SUYA YAVAŞ YAVAŞ KARIŞTIRARAK DÖKELİM. TOPAKLANMAMASINA DİKKAT EDELİM. BEN BU CORBAYA BOL NANE KULANIYORUM YANİ CORBA KAYNARKEN İÇİNE BOLCA NANE ATIYORUM.

DAHA SONRA ÜZERİ İÇİN KIRMIZI BİBERLİ SOSUNU HAZIRLAYIP SOFRAYA GETİRİYORUM . AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder