8 Ocak 2012 Pazar

İZMİR KÖFTE


  • İZMİR KÖFTE:
  • MALZEMELER:
  • YARIM KİLO KÖFTELİK KIYMA
  • ALTI ADET  PATATES.
  • KÖFTE HARÇI İÇİN, 
  • İKİ DİLİM  ISLATILMIŞ BAYAT EKMEK,
  • BİR YEMEK KAŞIĞI YOĞURT,
  • BİR YEMEK KAŞIĞI UN,
  • BİR CAY KAŞIĞI KARBINAT,
  • TUZ, KARABİBER, BİR TANE SOĞAN,  KİMYON.
  • YAPILIŞI:



BUNLARIN HEPSİNİ KARIŞTIRIP KÖFTEYİ GÜZELCE YOĞURALIM.
ELMA DİLİMİ ŞEKLİNDE SOYDUĞUMUZ, PATATESLERİ  HAZIRLADIKTAN SONRA.
ÖNCE PATATESLERİ, DAHA SONRA ŞEKİL VERDİĞİMİZ, KÖFTELERİ HAFİF KIZARTALIM  KIZARTIĞIMIZ MALZEMELERİ BORCAMA VEYA TEFLON TEPSİYE. SIRAYLA YERLEŞTİRELİM. ÜZERİNE DİFRİZDE HAZIR OLAN KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ YAZ DOMATESLERİMİ VE YEŞİL BİBERLERİMİ  GÜZELCE YERLEŞTİRİP. 180. ISITTIĞIM FIRINA VERELİM. 
BEN BU YEMEĞİ ÇOK SEVİYORUM YANLIZ BU ARALAR KIZIMA VE EŞİME KIZARTARAK YAPMAK BİRAZ AĞIR GELİYORMUŞ.  BENCEDE YEMEĞİN ÖZELLİĞİ VE LEZZETİ KIZARTARAK YAPMAK.
SİZLERİN FİKRİ NASIL ARKADAŞLAR. 
AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. Çiğdemcim, kızartma işini illa ki önceden yapman gerekiyorsa ya biraz yağlanmış fırın tepsisinde fırında kızartarak, yada dibi yağlanmış karnıyarık tenceresinde önlü arkalı biraz kızartarak borcama alabilir ve
    üzerine malzemesini yayarak fırına verebilirsin. Yağda kızartma biz de yiyemediğimiz için böyle yapıyorum ben. Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık kızartarak yapmak tabiiki çok güzel ama...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ben de köfteleri fırın tepsisinde önce fırında kızartıp sonra malzemeyi koyuyorum.Yağdan mümkün olduğu kadar kaçıyoruz.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çiğdem ablam bayılırımmm izmir köfteye her daim yaptığımız bir yemektir.;)) Sevgilerimle;)

    YanıtlaSil