BU YEMEĞİ ENGİNARLARIN BOLLAŞTIĞI ZAMAN SIKÇA YAPIYORUM.
ÇOK SEVDİĞİMİZ İÇİNDE DİFRİZE ÇOKCA ENGİNAR KOYUYORUM.
MALZEMELER:
KUŞBAŞI TAVUK ETİ( ASLINDA KUZU ETİ OLSA DAHA İYİ OLUR ) BENİM O ANDA TAVUKETİM VARDI, DOLAPDAN CIKARDIĞIM YEMEKLİK ENGİNARLARIM, BİR BARDAK PİRİNÇ, BİR ADET, SOĞAN, BİRAZ DERE OTU, BİRAZ MAYDONOZ, KARABİBER, TUZ BİR TANE KESME ŞEKER,
BEN ,İÇİNE FISTIK, KUŞ ÜZÜMÜ KOYMUYORUM, ÇÜNKİ YİMİYORLAR..
YAPILIŞI:
TEVLON TENCEREDE ETİ YAĞLA BİRAZ KAVURUYORUM, BAŞKA BİR YERDE YIKADIĞIM PİRİNÇLERİ SOĞANLA KAVURUYORUM, KAVRULMA İŞLEMİ TAMAMLANDIĞINA YAKIN İÇİNE TUZ, KARABİBER, KESME ŞEKERİ , İNCE , İNCE DOĞRADIĞIM MAYDONOZ, DEREOTUNU İLAVE EDİP BİRAZ PİŞİRİYORUM.
DAHA SONRA ETİN ÜZTÜNE SIRASIYLA BİRAZ PİŞEN PİLAVDAN BİRAZ ENGİNARI., KAT, KAT YERLEŞTİRİYORUM. ÜZERİNİ BİR PARMAK GECECEK ŞEKİLDE SU İLAVE EDİYORUM. KISIK ATEŞTE BİR SATE YAKIN PİŞİRİYORUM.
TENCEREYİ DÜZ BİR TABAĞA TERS CEVİRİP, YEMEĞİMİ SERVİSE HAZIRLIYORUM.
YEMEĞİM TERS CEVRİLİNÇE ETLERİN ÜSTTE KALIŞI YANİ GÖRÜNTÜSÜ ÇOK GÜZEL OLUYOR.
Çiğdemcim; bayılırım enginara ve enginarla yapılan herşeye..Ellerine sağlık arkadaşım.. Bu arada benim dipfriz stoğum bitti:(( Az mı atmışım bu yıl, ne?
YanıtlaSil