PATLICAN SEVENLERE.
MALZEMELR:
- YARIM KİLO KUŞBAŞI DANA ETİ:
- BİR KİLO PATLICAN:
- ÜÇ TANE DOMATES :
- BİR BAŞ SOĞAN, İKİ DİŞ SARIMSAK ,
- BİR KAŞIK SALCA:
- ÜZERİ İÇİN RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ :
- DEFNE YAPRAĞI , KEKİK, TUZ, KARABİBER .
- YEŞİL BİBER:
- YAPILIŞI:
ETİ YIKADIKTAN SONRA BİR KAPTA KAVURALIM, SIRASIYLA ,
DOĞRANMIŞ SOĞAN, DOMATES , BİBER , VE BAHARATLARI İLAVE EDELİM.
PİŞEN HARCI BİR KENARA ALIP. PATLICANLARI HAZIRLAYALIM.
ALACALI VE HALKA ŞEKLİNDE SOYDUĞUM PATLICANLARI ,
TEFLON TAVADA AZ YAĞDA KIZARTALIM.
KIZARAN PATLICANLARI FIRINA DAYANIKLI BİR KABA DİZELİM, ÜZERİNE PİŞİRDİĞİMİZ HARCI GÜZELCE YAYLIM., AZ MİKTAR SALÇALI ILIK SU YAPIP İLAVE EDELİM. SON OLARAK YEMEĞİMİZ İN AĞZINI FOLYO İLE KAPATARAK 200. DERECE SICAKLIKTAKİ FIRINIMIZDA YARIM SAAT PİŞİRELİM.
DAHA SONRA TEPSİNİN ÜSTÜNDEN FOLYOYI ALIP . RENDELENMİŞ KAŞARLARI SERPİP 15 DAKİKADA DAHA PİŞİRELİM.
YEMEĞİMİZ HAZIR HALE GELMİŞTİR .
AFİYET OLSUN:
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder