13 Eylül 2012 Perşembe

PİRİNÇLİ PATLICAN




PİRİNÇLİ PATLICAN

.


MALZEMELERİ:: 3 TANE TOPAN PATLICAN, 
BİR BAŞ SOĞAN,
ÜÇ TANE DOMATES.
BİR FİNCAN PİRİNÇ.
ZEYTİNYAĞI , TU  VE TAZE NANE YOKSA KURUDA OLABİLİR.
YAPILIŞI : ZEYİİNTAĞI  VE SOĞANI KAVURMAYA BAŞLIYALIM , SOĞAN BİRAZ ÖLDÜKTEN SONRA KÜP ŞEKLİNDE DOĞRADIĞIM PATLICANLARI İLAVE EDİP, BERABERCE BİRAZ DAHA KAVURALIM, 
DAHA SONRA , DOMATESİDE KOYUP SUYUNU KOYMADAN BİRAZ PİŞİRELİM. EN SON  PİRİNCİNİ, VE KAFİ  MİKTARDA SUYUNU İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKALIM ( BU YEMEK SULU OLMUYOR.)  SUYUNU  ÇEKMİŞ  VE PİŞME KIVAMINDAYSA ÜZERİNE BOLCA NANEYİ DOĞRAYIP , SOĞUMAYA BIRAKIYORUM. 
BİZ BU YEMEĞİ DİNLENMİŞ VE SOĞUK OLARAK SEVİYORUZ.PİRİNÇLİ PATLICAN BİZİM VAZGEÇEMEDİĞİMİZ  ZEYTİN YAĞLILAR DAN DIR. 
 .


2 yorum:

  1. Zeytinyağlı patlıcanı çok severim. Pirinçlisini denememiştim.Sezon bitmeden hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Çiğdemcim, ben de ilk defa duydum. Denemeli gerçekten:) Elllerine sağlık canım..

    YanıtlaSil