PİRİNÇLİ PATLICAN
.
MALZEMELERİ:: 3 TANE TOPAN PATLICAN,
BİR BAŞ SOĞAN,
ÜÇ TANE DOMATES.
BİR FİNCAN PİRİNÇ.
ZEYTİNYAĞI , TU VE TAZE NANE YOKSA KURUDA OLABİLİR.
YAPILIŞI : ZEYİİNTAĞI VE SOĞANI KAVURMAYA BAŞLIYALIM , SOĞAN BİRAZ ÖLDÜKTEN SONRA KÜP ŞEKLİNDE DOĞRADIĞIM PATLICANLARI İLAVE EDİP, BERABERCE BİRAZ DAHA KAVURALIM,
DAHA SONRA , DOMATESİDE KOYUP SUYUNU KOYMADAN BİRAZ PİŞİRELİM. EN SON PİRİNCİNİ, VE KAFİ MİKTARDA SUYUNU İLAVE EDİP PİŞMEYE BIRAKALIM ( BU YEMEK SULU OLMUYOR.) SUYUNU ÇEKMİŞ VE PİŞME KIVAMINDAYSA ÜZERİNE BOLCA NANEYİ DOĞRAYIP , SOĞUMAYA BIRAKIYORUM.
BİZ BU YEMEĞİ DİNLENMİŞ VE SOĞUK OLARAK SEVİYORUZ.PİRİNÇLİ PATLICAN BİZİM VAZGEÇEMEDİĞİMİZ ZEYTİN YAĞLILAR DAN DIR.
.
Zeytinyağlı patlıcanı çok severim. Pirinçlisini denememiştim.Sezon bitmeden hemen deneyeceğim.
YanıtlaSilÇiğdemcim, ben de ilk defa duydum. Denemeli gerçekten:) Elllerine sağlık canım..
YanıtlaSil