29 Nisan 2013 Pazartesi

SÜTLAÇ


Gereken Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • yarım portakal kabuğu rendesi (arzu edilirse)
  • Süslemek için tarçın,  ceviz veya Antep fıstığı  olabilir.
Yapılışı:
  • Pirinçleri suyu berraklaşıncaya kadar iyice yıkayın.
  • Su ile beraber orta ateşte pirinçleri yumuşayıncaya kadar haşlayın. Pirinçler tam yumuşamadan suyunu çekerse azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Pirinçler yumuşayınca sütü ilave edip yaklaşık 15-20 dakika pirinçleri süt ile kaynatın.

  • Önce 2 su bardağı şekeri ilave edin, damak zevkinize göre şeker ilave edebilirsiniz. 2,5 su bardağı şeker bizim kendi damak zevkimize göre olduğu için şekerli gelebilir.
  • Şekerli olarak 5 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra hemen kaselere boşaltın.
  • Ilınınca üzerini tarçın ile süsleyin.
  • AFİYET OLSUN.

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım. Ben de sütlacı çok severim. Bloğunu takip ediyorum bana da bekliyorum. Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım sizin sayfaya da ziyaret ettim her şey çok güzel özellikle sayfanızı çok beğendim

      Sil
  2. Eline sağlık Çiğdem'cim.

    YanıtlaSil