27 Ekim 2014 Pazartesi

PATLICAN SİLKME



Patlıcanlar artık bitmek üzere , yazın soframızdan eksik etmediğimiz Patlıcan silkmeyi 
son bir kez daha yapayım dedim çünkü her sebze zamanında lezzetli . Kışın yaz sebzelerini 
almamaya bakarım .
MALZEMELER:

  • 3 Tane bostan  patlıcanı .
  • 4 Tane domates.
  • 2 tane kuru soğan.
  • 4 diş sarımsak.
  • 3,4 Tane yeşil biber.
  • 1 cay bardağına yakın zeytin yağı.
  • 1 cay bardağı su .
  • yarım limon 
  • yarım demet maydanoz.
  • tuz.

YAPILIŞI:
Patlıcanları yarı ala soyalım.  limonlu, tuzlu suda 15, 20 dak: 
bekletelim,  Yayvan bir tencereye  piyazlık şeklinde doğranan  soğanları , sarımsakları  ve biberleri 
zeytin yağında hafif öldürelim  sonra patlıcanları süzüp ilave edelim soğanla birlikte biraz pişirelim,
son olarakta küp, küp doğranmış domateslerimizi  ilave edelim, 
su, tuzu ve biraz şekerini ilave ederek  orta ateşte karıştırmadan kapağı kapalı olarak pişirelim,
arada tencereyi saplarından tutarak silkeleyelim, su kaynayınca ateşi kısalım. 20 dak: pişirelim,
tencereyi ocaktan alıp ılımaya bırakalım  servis yaparken üzerine  maydanoz serpelim.
PATLICAN SİLKME . artık hazır. AFİYET OLSUN.




4 yorum:

  1. Ellerine sağlık nefis olmuş. Çok severim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık , akşam yaklaştıkça acıktığımın farkına daha çok varıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Zaten patlıcanın olduğu heryer güzel. Küçükken niye sevmediysem... Elinize sağlık. Sizi takibe aldım bana da beklerim muhakkak. http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil