11 Şubat 2015 Çarşamba

YAYLA ÇORBASI


Kışın . çorbalar soframızın  vazgeçilmez  menülerinden biri oluyorlar, hele havalar soğuk olunca 
içimizi  ısıtacak değişik çorba tarifleri  arayışına giriyoruz. Bu çorbamda ailece severek içtiğimiz yöresel 
Yayla çorbamız.  içinde yoğurdun olmasından dolayıda  güzel bir protein kaynağıdır.

MALZEMELER.

  • 1 Cay bardağı princ.
  • 4 Yemek kaşığı tepeleme yoğurt.
  • 1 Yumurta sarısı .
  • 1/2 Limon suyu.
  • 2 Yemek kaşığı un.
  • 2 Yemek kaşığı sıvı yağ.(isteğe bağlı  tereyağı kullanabilirsiniz.)
  • 2 Kaşık nane.
  • tuz ve 5, 6 Bardak su.( et suyuda olabilir.)

YAPILIŞI.
Pirinci güzel yıkayıp süzelim, bir tencereye 5, 6 bardak suyu koyup Pirinçler iyice yumuşayıp kabarıncaya kadar  pişirelim.
Ayrıca çukur bir kapta yumurtanın sarısı, limon suyu , yoğurdu iyice boza kıvamında olacak şekilde çırpalım.
Pişen Pirinç suyundan bu karışıma az bir şey ilave ederek iyice çırpalım,
 Bu  karışımı yavaş, yavaş  karıştırarak Pirinçimize ilave edelim.Kısık ateşte 2, 3 dk. kaynatıp altını kapatalım.
Küçük bir tavada yağımızı  kızdıralım  Naneyi ekleyip   10, 15 sn kavuralım daha sonra bu sosu çorbamıza 
ekleyip karıştıralım 
Çorbamız servise hazır duruma gelmiştir.

AFİYET OLSUN.

Püf Noktası::
 Pirinçlerimizi  pişirirken sık ,sık karıştıralım yoksa dibi tutabilir, birde çorbanın terbiyesini 
yaptıktan sonra fazla kaynatmamak lazım çünkü kesilme olabilir.

8 yorum:

  1. Oğlum için çok yapıyorum bu çorbayı çok sağlıklı.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Bloğunu severek takibe aldım ben de beklerim canım..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim beni ziyarete gelene mutlaka iadeyi ziyaret yaparım sevgilerimi yollıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Çok severim. Ellerine sağlık. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

    www.bakbuharika.com

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık, bende sık sık yaparım.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. harika bir çorba, unsuz da deneyin

    YanıtlaSil
  7. Selamlar canım Unsuz hiç denemedim birdaki sefere denemiyi isterim ama özlü oluyormu

    YanıtlaSil