22 Haziran 2015 Pazartesi

ERİŞTELİ DOMATES ÇORBASI


ERİŞTELİ DOMATES ÇORBASI 
11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı Başladı. Mübarek ayın her kese hayırlara vesile olmasını diliyorum .
Sofralarımızdan bereket ve huzur hiç eksik olmasın.Ramazan ayında sofralarımızın baş tacı 
çorbadır. Bu gün size Ramazanın ilk günü yaptığım Ege yöresine ait  erişteli domates 
çorbasını paylaşmak istedim Süper bir tat. 

MALZEMELER:


  1. 5 Adet olgun domates.
  2. 1 Yemek kaşığı Un.
  3. 2 Yemek kaşığı erişte .
  4. 1 Cay bardağı sıvı yağ.
  5. 1 Litre su.
  6. Yarım demet taze nane.
  7. tuz,  biraz kırmızı toz biber arzuya bağlı.
  8. Üzeri için kaşar peyniri rendesi.


YAPILIŞI:

Çorbamızı yapacağımız tencerede ilk olarak sıvı yağımızda unumuzu hafif kavuralım
domateslerimizin kabuklarını soyup püre haline getirelim, daha sonra kokusu çıkan  hafif kavrulan unumuza domateslerimizi ve suyumuzu ilave edelim.Kaynamaya başlayınca  erişteleri, tuzumuzu  koyalım, erişteler 
yumuşamaya  başladığı zaman  doğranmış taze naneleri ilave edip ocağın altını kapatalım.  Servis ederken 
üzerine  rendelenmiş kaşar peyniriyle süsleye biliriz. Çorbamız servise hazır.

AFİYET OLSUN.



13 yorum:

  1. Ellerinize sağlık canım çekti vallahi :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. elinize sağlık tam iftarlık :-)

    YanıtlaSil
  3. İftarda olsada yesek ,elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık çok lezzetli olmuştur kesin:)))

    YanıtlaSil
  5. Oh oh leziz mis. İçine erişte koymak hiç aklıma gelmemişti.

    YanıtlaSil
  6. Elinize sağlık, harika görünüyor :)
    http://duygugoker.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık, en sevdiğim çorbalardan

    YanıtlaSil
  8. şahane bir tarif, teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Nefis iftarlık bir çorba. Ellerinize sağlık... Sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. elnize sağlık bloğuma katılmanızı isterim sevgiler.. =) http://kozmetikpsikolojisi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil