PORTAKAL REÇELİ
Kışın sevdiğimiz reçel çeşidi Bu reçeli ablam yapar bize verirdi bu sene
yapmak bana da nasip oldu henüz sizde portakal reçeli yapmadıysanız üzülmeyin
geç kalmış sayılmazsınız Mevsimi geçmeden hemen deneyin derim Biraz zahmetli
ama evi mis gibi portakal kokusu sarınca her şey bitiyor.
MALZEMELER:
- 5 Adet kalın kabuklu portakal.
- 1 kilo şeker.
- 3 Bardak su
- yarım limon suyu
- 2 tane karanfil bir parça çubuk tarçın
YAPILIŞI:
- Portakalların kabuklarını rendeleyelim (rendelediğim kısmı ben buz dolabı poşetine
- koyup ilerde kullanmak için dondurucuya koydum)
- Su dolu tencerede portakalları 5 dakika kaynatalım
- Ocaktan alıp süzelim
- Portakalları soğuk suya tutalım.
- Daha sonra portakalları küçük dilimler halinde doğrayalım
- Diğer tarafta bir tencereye şekeri, limon suyunu ve 3 bardak suyu koyup kaynamaya bırakalım
- Kaynayıp şurup koyulaşmaya başladığında doğradığımız portakalları şuruba ilave edelim
- Hafifçe karıştırarak üzerinde oluşan kefini alalım göz göz olunca ocaktan alıp
- Sıcakken kavanozlara koyalım.
- Ve artık reçelimiz soframızda yerini almaya hazırdır.
AFİYET OLSUN.
.
ben en çok çilek ve vişne reçeli sevenlerdenim ama elinize sağlık çok hoş olmuş :)
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim çok teşekkürler.
Sil