Patlıcanla etin birlikte oluşturduğu eşsiz lezzet Saksı Kebabı
- MALZEMELER:
- 3 Adet Bostan Patlıcanı
- Kızartmak için sıvı yağ.
- 500 gr kuş başı dana eti
- 2 adet yeşil biber.
- 2 adet kapya biber
- 1 adet irice patates
- 1 baş irice soğan
- baharat çeşitleri
- (karabiber, tuz, kekik, kırmızıbiber)
- 3-4 diş sarımsak
- 3 adet domates
- Üzerini süslemek ve sosu
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- YAPILIŞI
Bugün sizlere yapılışı zahmetli gibi görünse de herkesin yapabileceği lezzetli
bir patlıcan kebabı tarifimi paylaşacağım. Saksı kebabı kırmızı etle yapılan
bir kebab dır ama isteye göre tavuk etiyle de yapabilirsiniz.
her iki türlüde çok lezzetli oluyor benim fikrim patlıcanın girdiği her yemek
lezzetli oluyor . denemenizi tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun.
Patlıcanları ilk önce eşit şekilde ikiye bölelim. içlerini dolma oyar gibi
güzelce oyalım biraz kabuklu içini kalın bırakalım çünkü kızartırken
patlıcanımız sağa sola yatarken yırtılmaz kızartma işlemine geçebiliriz
patlıcanların her tarafını güzelce kızartalım ve onları bir borcama yerleştirelim
Diğer bir tencere de iç harcımızı hazırlayalım güzelce yıkadığımız kuş başı
etimizi suyunu çekinceye kadar pişirelim daha sonra sırasıyla küçük küçük
doğradığımız soğanı ilave edip kavuralım kabuklarını soyduğumuz domateslerimizi
doğranmış biberlerimizi etimize ilave edelim, son olarakta baharatlarımızı koyalım.
biraz su ilave ederek etlerimizi suyunu çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım
Borcama koyduğumuz patlıcanlarımızı pişirdiğimiz harçtan iyice dolduralım. üzerini
süslemek için halka şeklinde kestiğimiz domateslerimizi resimde görüldüğü gibi koyalım
bir kaşık domates salcası , baharatlar ve ılık suyla yaptığımız sosumuzu yemeğimize ilave
edelim fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım ben yemeğimi ilk etapta fırına koyarken
üzerini alüminyum folyo ile kapatıyorum 15 dak. böyle pişiriyorum daha sonra folyoyu
alıp biraz üstünü kızartıyorum. ve yemeğimiz piştikten sonra servise hazır duruma geliyor.
Arzuya göre yemeğimizi pirinç pilavı ve cacık ile servis yapabiliriz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder