TEREYAĞLI VE SARIMSAKLI GÜVEÇ DE KARİDES
MALZEMELER.
- 500 Gr Cim cim karides
- 3 Diş sarımsak
- 2 Adet Kapya Biber
- 2 Adet Çarliston Biber
- 2 Baş kuru Soğan
- 3 Adet domates
- 1 bardak Domates suyu
- 200 Gr Kaşar Peyniri
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Cay Bardağı Zeytin yağı
- Tuz
- Kekik
- 3Yaprak Defne yaprağı
- Karabiber
- Yarım Limon suyu
YAPILIŞI.
Soğan, Sarımsak ve biberleri kızgın bir tavada soteliyelim daha sonra sırasıyla küp, küp doğradığımız domatesleri Karideslerimizi ve baharatlarımızı ilave ederek az biraz daha soteliyelim
Domates suyumuzuda katarak 2, 3 dak, pişirelim
son olarak Güveç kaplarımıza pişen harcımızı paylaştıralım ben 3 güveç kabı kullandım. üzerlerine rendelediğim kaşarlarımıda koyarak 180 derece ısıttığım fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
( isteğe bağlı limon suyunu koya bilirsiniz ben koydum lezzet vermesi için ben bir tatlı kaşığı süt kaymağı ilave ettim.)
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder