PATLICANLI PİLAV.
MALZEMELER
- 2 Bardak Pirinç
- 1 Tane soğan
- 2 Adet Domates
- 1 Cay Bardağı Zeytin yağı
- 4 Adet Patlıcan.
- 1 Yemek kaşığı tere yağı
- Kuru veya Taze nane, tuz, 1 adet kesme şeker
YAPILIŞI.
Tarifimiz çok kolay ama yemesi pek lezzetli bir pilav. İlk olarak Patlıcanlarımızı
alaçalı soyup 10 dak. tuzlu suda bekletelim. Patlıcanları istediğiniz şekilde doğruya biliriz
ister küp, küp ister uzun, uzun patlıcanlarımızı süzerek kızgın yağda kızartalım,
kızaran patlıcanlarımızı süzgece alalım,
biz pilavımızı yaparken süzülsün, 2 bardak pirinçimizi güzelce yıkayalım ve süzelim
bir yandan da pilava sıcak su kaynatalım pilav tençeremize zeytinyağı ve tereyağımızı koyalım
ince, ince doğradığımız soğanlarımızı rengi değişinceye kadar kavuralım, üzerine rendelenmiş
domatesimizi ve pirinçerimizi ilave edip kavurmaya başlıyalım kıvama geldiğinde pilavımıza patlıcanlarımızı kuru naneyi , tuzumuzu şekerimizi ekliyelim, üzerini bir parmak geçecek şekilde suyumuzu koyalım ve ocağımızın altını kısarak 10, 15 dak. pişirelim tabi ki arada suyunu
çekmişmi diye bakalım.
Pilavımız piştikten sonra bir kaşıkla yavaşça ters yüz yaparak hafifçe karıştıralım.
taze veya kuru naneyle pilavımızı süsleyip demlenmeye bırakalım
Pilavımız servise hazır
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder