SÜT REÇELİ.
MALZEMELER.
- 5 Bardak Süt.
- 1 Bardak Toz Şeker.
- 1 Cay Kaşığı karbonat veya Kabartma tozu.
YAPILIŞI.
Süt reçeli için taze inek sütü kullanmalıyız ama pastörize süt de kullana bilirsiniz.
Süt reçelinin malzemeleri basit ama yapımı oldukça zahmetli
İlk olarak sütümüzü ve şekerimizi derin bir tencereye koyup kaynatalım.
kaynayan sütümüze silme bir kaşık karbonatımızı yavaş, yavaş ilave edelim
Derin tencere kullanmamız bu noktada önemli çünkü karbonatı ilave edince
sütümüz kabarıyor taşma yapa bilir. Bu aşamadan sonra sütümüzün başından
ayrılmamalıyız orta ısıda karıştırarak reçelimizi pişirmeye başlayalım.
kesinlikle dibini tutmaması lazım reçelimiz süt reçeli olduğu için yanık süt kötü kokar.
Pişme süresi yaklaşık 1 saat sürüyor reçelimizin rengi karamel rengini almaya başlıyacak
kıvamı cıvık muhallebi gibi olacak fazla yoğunlaşmasına gerek yok çünkü reçelimiz
soğudukça koyulaşacaK. Ben hafif koyu bir karamel rengini sevdiğim için ocakta normalden
biraz fazla tuttum
son aşamada reçelimizi sıçakken kavanoza koyup tamamen soğuduktan sonra kavanozun ağzını güzelce kapatıp buzdolabında muhafaza edelim.
Süt Reçelini çok amaçlı kullana biliriz Kurabiye yapımında Pasta ve Kek süslemesinde,
sabah kahvaltılarında özellikle çocuklarımızın ekmeklerinin üzerine ,cheesecake lerde ,
arzu ettiğimiz her yerde kullana biliriz.
AFİYET OLSUN.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder