26 Ekim 2018 Cuma

EV YAPIMI TORPİL




EV YAPIMI TORPİL.

Torpil, İzmirlilerin bildiği hafif ve lezzetli bir tatlıdır.İzmire geldiğinizde bu tatlıyı her pastahanede bulabilirsiniz, bu tatlıyı yaparken ben  torpil kalıpları kullandım , kalıbınız yoksa yağlı kağıttan honi şeklinde kalıp yapabilirsiniz.

MALZEMELER.

Hamuru İçin.[ arzu edenler milföy kullana bilirler.]


  • 1 Paket katı yağ.
  • 750 gr Un.
  • 1 Cay Bardağı sıvı yağ
  • 1 Yemek kaşığı pudra şekeri.
  • Yarım limon suyu.
  • Biraz su 


İÇ KREMASI.


  • Yarım litre süt.
  • 1 dolu  yemek kaşığı mısır nişastası.
  • 1 dolu yemek kaşığı un.
  • 4 Yemek kaşığı şeker.
  • 1 Yemek kaşığı tereyağı.
  • 1 paket dr. oetker vanilya 
  • 1 paket toz kremşanti 


YAPILIŞI.

Katı yağ hariç bütün malzemeleri suyla yoğuralım, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.
Katı yağımızı üç parçaya ayıralım ve hamurumuza birer saat arayla yağımızı yidirelim bu arada hamur buzlukta tutulacak. daha  sonra hamuruda 3 eşit parçaya bölelim, her parçayı  dikdörtgen şeklinde açıp uzun şeritler halinde keselim, her parçadan 10 adet çıkıyor, kalıbımızı yağlayarak  uç kısmından başlayarak dolayalım, dolarken aralık kalmıyacak  hamurun hepsi tamamlandıktan sonra 180 derecede 
önceden ısıttığımız fırınımızda 15- 20 dak.pişirelim altı ve  üstü hafif kızaracak dikkat etmeliyiz.
Torpillerimizi bir kenarda soğurken biz kremasını yapalım.
Krem şanti hariç bütün malzemeyi bir tencereye alıp ocakta koyulaşıncaya kadar pişirelim.kremayı ocaktan alıp tereyağını ilave edelim karıştırarak erimesini sağlayalım, iyice soğuduğundan emin olduktan sonra kremşantiyi ilave edelim ve güzelce çırpalım.[krema mutlaka soğuk olmalı]
Torpillerimizi yavaşça kalıbımızdan çıkaralım ve kremayla  dolduralım bu işlemi bir krema torbası veyahut çay kaşığıyla yapabiliriz, dövülmüş fındık, ceviz veya çam fıstığına batıralım 
son olarak üstüne pudra şekeri serpelim. 
Torpiller servise hazır.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder