6 Ekim 2019 Pazar

ANTEP USULÜ YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

 

Bulgur Pilavı bizim evde çok sevilir, bu sefer değişik ve yöresel bir Bulgur Pilavı 
yapayım dedim Yeşil Mercimeğin Bulgurla birleşimi ortaya çıkan lezzet muhteşem 
biz çok sevdik iyi ki denemişim.

MALZEMELER.


  • 1 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
  • 1 Su Bardağı Yeşil Mercimek
  • 1 Yemek Kaşığı Biber Salcası 
  • 1 Yemek Kaşığı Tuz
  • 2,5 Su Bardağı sıcak su 
  • 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı pul biber 


YAPILIŞI.

İlk olarak yıkadığımız yeşil mercimekleri göz kararı su ile yumuşayıncaya
kadar haşlıyalım, kabuklarının cıkmamasına dikkat edelim onun için çok haşlamamalıyız.
Haşlandıktan sonra siyah suyunu süzüp, salca ve tuzu ilave edip güzelce karıştıralım ve biraz kavuralım. Bulgurumuzuda ilave edelim tekrar bir karıştırarak üzerini gececek kadar sıcak su ilave ediyoruz, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyu cekinceye kadar pişiriyoruz.
Suyunu tamamen cektikten sonra ocağın altını kapatıp 5, 10 dak. dinlendiriyoruz.
2 Yemek kaşığı Tereyağını kızartıp eriterek içine pul biberini ekleyip demlenen pilava 
karıştırıyoruz, ve tekrar kapağını kapatıp Pilavımızı demlenmeye bırakıyoruz.
Servis  yaparken Pilavın yanında bol nar ekşili çoban salata yada ayran suna biliriz.

AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder