16 Ekim 2019 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ




HÜNKAR BEĞENDİ 

Hünkar Beğendi Osmanlı mutfağından günümüze gelen lezzetli bir yemektir.
Hünkar Beğendi közlenmiş patlıcan, Antrikot veye kuzu etinin bir araya 
gelerek yapılan muhteşem bir lezzet.

MALZEMELER.


  • 3. Adet büyük boy Patlıcan
  • Yarım kilo antrikot veya kuzu eti
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 tutam tuz, karabiber, muskat
  • 1 baş soğan
  • 1 adet yesil biber ve olgun domates 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt , yeteri kadar su.


YAPILIŞI.

İlk olarak patlıcanlarımızı közleyelim , közlenmiş patlıcanlarımızı soyalım, 
bıçak yardımıyla  güzelce kıyalım, ardından zeytinyağı ve bir yemek kaşığı
tereyağını tencereye alıp yemeklik olarak doğradığımız soğan ve sarımsakları
biraz kavuralım, daha sonra  kuşbaşı doğranmış etimizi ilave edelim ,
soğan ve etlerimiz kavrulduktan sonra az salca karıştıralım, küçük,
küçük doğranmış domates ve biberimizi karışıma ilave edelim,
son olarak ta baharatlarımızı,  suyunu koyalım, tencerenin kapağını
kapatıp suyu çekinceye  kadar pişirelim.
Diğer tarafta  yemeğimizin Beğendisini hazırlayalım, bunun için bir 
tavaya unumuzu , kalan tereyağımızı  koyarak hızlı, hızlı karıştırarak
hafifce kavuralım , karıştırmaya devam ederek sütümüzü  dökelim 
ardından kıyılmış patlıcanlarımızı, tuz, karabiberi ve muskatı ekledikten
sonra rendelenmiş kaşarımızı da koyarak hepsini güzelce 
karıştırıp ocaktan alıyoruz.  
servis tabağımıza önce yemeğimizin Beğendisini , koyuyoruz 
üzerine suyunu  çekmiş iyice pişen et sosumuzu koyup 
yemeğimizi sunuma hazır hale  getiriyoruz.

AFİYET OLSUN

1 yorum: