17 Eylül 2012 Pazartesi

TARHANA YOĞRULDU.




TARHANA YAPIYORUM . GECEN SENE YAPMAMIŞTIM EVVELKİ SENEDEN VAR İDARE EDER DİYE  BU SENE BİRAZ FAZLA YAPIYORUM .ABLAMLA BERABER YAPIYORUZ.

  • MALZEMELER:
  • 3 KİLO  DOMATES.
  • 3 KİLO KIRMIZI ETLİ BİBER.
  • 5 KİLO KURU SOĞAN.
  • 2 KİLO YOĞURT.
  • TUZ.
  • 12 KİLO UN.

BU SENE İLK DEFA DEĞİŞİK OLARAK BİR KİLO HAVUÇ KOYDUM GÜZEL OLUYOR DEDİLER.
BU YAPTIĞIM TARHANA BİZİM EGE  YÖRESİNİN DİR. 
YAPILIŞI:
BÜTÜN MALZEMEYİ ( YOĞURT HARİÇ,)  YIKAYIP BÜYÜK BİR TENCEREYE  KOYUP GÜZELCE KENDİ SUYUNDA PİŞİRİYORUM  İNEÇEĞİNE  YAKIN İÇİNE TARHANA OTU KOYUYORUM. BİRAZDA ONUNLA KAYNATIYORUM BU OT TARHANA YA GÜZEL BİR  AROMA VE LEZZET VERİYOR. DAHA SONRA PİŞEN MALZEMEYİ  RONDA DAN GEÇİRİP PÜRE HALİNE GETİRİYORUM.
TARHANAYI YOĞURACAĞIM  ÖZEL   LEĞENE UNU KOYUP ORTASINA YOĞURDU MALZEMEYİ VE TUZUNU KOYUP GÜZELCE YOĞURUYORUM. TUZUNU TADINA BAKIP AYARLIYA BİLİRSİNİZ.. YOĞURMA İŞLEMİ BİTTİKTEN SONRA  ÜZERİNİ TEMİZ BİR ÖRTÜYLE ÖRTÜP  MAYALANMAYA BIRAKIYORUM BEN BİR HAFTA EKŞİTİYORUM YANİ MAYALANDIRIYORUM.  BU SIRADA HERGÜN YOĞURMA İŞLEMİNE DEVAM MAYALANMA DAHA ÇOBUK OLUR.

8 yorum:

  1. bu tarhanada ekmek mayası yok galiba merak ettim bazıları koyuyormuş
    afiyetle yiyin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hayır canım maya kullanmıyorum gerekmezki zaten kendi mayalanıyor.

      Sil
  2. Afiyetle yemek nasip olsun inşallah :)) Eline sağlık canım :))

    YanıtlaSil
  3. Afiyetle yiyin canım inşallah.Ellerinize saglık:)))

    YanıtlaSil
  4. Off afiyet olsun şimdiden, bu senede ben yapmadım.Evde kaldık karı-koca tarhana yapmayayım dedim, ama imrendim desem Çiğdem'cim.Bizim tarhana farklı olur,seninki de bana değişik geldi.Keyifle yiyin.
    www.ihlamurcum.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. saol canım bende gecen sene oğlanın düğün telaşı vardı o yüzden yapamadım ailede de benden başka yapan yok herkes soruyor bu sene tarhana yokmu onun için iş başa düştü.

      Sil
  5. İşte benim ekşi maya ekmeğim de yoğrulduğunda aynen bu görüntüde oluyor, biraz cıvık yani. Ve aynı yöntemle ekşiyor, ellerine sağlık Çiğdemcim, bereketli olsun:)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık Çiğdem abla güle güle yiyin..

    YanıtlaSil