BU BÖREĞİ KENDİ KAFAMDAN YARATTIĞIM TARİFLE YAPTIM .
MALZEMELER:
- BİR KİLO YUFKA,
- 500GR. KIYMA.
- BİR BAŞ SOĞAN , BİR DEMET MAYDANOZ.
- BİR TANE BÜYÜKCE PATATES, TUZ KARABİBER
ÜZERİNE SÜRECEĞİM HARÇ.
BİR ÇAY BARDAĞI YOĞURT SUYU,BİRAZDA SU ,
.
İKİ YUMURTA.
BİR ŞİŞE SODA, BİR BARDAK SIVI YAĞ, BİR BARDAK YOĞURT SUYU, AZICIK SU.
BU HARÇI HAZIRLARKEN YUMURTALARIN BEYAZINI SARISINDAN AYIRIYORUM.
YAPILIŞI:
KIYMAYI VE SOĞANI AZ YAĞDA KAVURUYORUM. İNDİRECEĞİME YAKIN ÇİĞ
PATATESİ, KIYMANIN İÇİNE RENDELİYORUM.
MAYDANOZU BAHARATLARINI VE TUZUNU İLAVE EDİYORUM.
BİR KAPDA DA YUFKALARIN ARASINA SÜRECEĞİM HARCI HAZIRLIYORUM,
MASAYA YAYDIĞIM YUFKAYA HARÇTAN SÜRÜP İÇ PİŞİRDİĞİM KIYMALI
HARÇTAN KOYUP GÜL ŞEKLİNİ VERİYORUM
TABİKİ İSTEDİĞİNİZ ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ VEYAHUT TEPSİ BÖREĞİ OLARAKDA
YAPABİLİRSİNİZ EN SON OLARAK AYIRDIĞIM YUMURTA SARILARINI KALAN HARCIN İÇİNE İLAVE
EDEREK BÖREĞİMİN ÜZERİNE SÜRÜP, 180 DERECEDE ISITTIĞIM FIRINIMA ATIYORUM.
VE PİŞMESİNİ BEKLİYORUM.
AFİYET OLSUN.
Ellerine sağlık. Kıymalı böreği çok severim. Patateste şenlendirmiş çok güzel görünüyor. Bayramın şimdiden kutlu olsun. Sevgiler.
YanıtlaSilBen de kıymalı böreğepatates eklerim mutlaka. Bereketli ve lezzetli oluyor. Ellerine sağlık Çiğdemcim..
YanıtlaSil