19 Ekim 2012 Cuma

KIYMALI BÖREK





BU BÖREĞİ KENDİ KAFAMDAN YARATTIĞIM TARİFLE YAPTIM .

MALZEMELER:


  1. BİR KİLO YUFKA,
  2. 500GR.  KIYMA.
  3. BİR BAŞ SOĞAN , BİR DEMET MAYDANOZ.
  4. BİR TANE BÜYÜKCE PATATES, TUZ KARABİBER


ÜZERİNE SÜRECEĞİM HARÇ.



 BİR ÇAY BARDAĞI YOĞURT SUYU,BİRAZDA SU ,
.
İKİ YUMURTA.

BİR ŞİŞE SODA, BİR BARDAK SIVI YAĞ, BİR BARDAK YOĞURT SUYU, AZICIK  SU.





BU  HARÇI  HAZIRLARKEN   YUMURTALARIN BEYAZINI SARISINDAN AYIRIYORUM.

YAPILIŞI:

KIYMAYI VE SOĞANI  AZ YAĞDA KAVURUYORUM. İNDİRECEĞİME  YAKIN  ÇİĞ 

PATATESİ, KIYMANIN İÇİNE RENDELİYORUM.

 MAYDANOZU   BAHARATLARINI  VE  TUZUNU İLAVE  EDİYORUM.

BİR  KAPDA DA YUFKALARIN ARASINA SÜRECEĞİM HARCI HAZIRLIYORUM,

 MASAYA YAYDIĞIM YUFKAYA HARÇTAN  SÜRÜP  İÇ  PİŞİRDİĞİM  KIYMALI 

HARÇTAN KOYUP GÜL ŞEKLİNİ VERİYORUM

TABİKİ İSTEDİĞİNİZ   ŞEKİLDE YAPABİLİRSİNİZ VEYAHUT  TEPSİ BÖREĞİ  OLARAKDA

YAPABİLİRSİNİZ  EN  SON OLARAK AYIRDIĞIM YUMURTA SARILARINI KALAN HARCIN  İÇİNE İLAVE 

EDEREK BÖREĞİMİN  ÜZERİNE SÜRÜP, 180 DERECEDE  ISITTIĞIM FIRINIMA ATIYORUM.

VE PİŞMESİNİ BEKLİYORUM.


AFİYET OLSUN.


2 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Kıymalı böreği çok severim. Patateste şenlendirmiş çok güzel görünüyor. Bayramın şimdiden kutlu olsun. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Ben de kıymalı böreğepatates eklerim mutlaka. Bereketli ve lezzetli oluyor. Ellerine sağlık Çiğdemcim..

    YanıtlaSil