21 Kasım 2012 Çarşamba

AYVA REÇELİ.



AYVA  REÇELİ  NİN TAM  YAPILMA   ZAMANI.  BENDE   BİR  TÜR  REÇEL  YAPMA  HOBİSİ VAR  HER  MEYVANIN  REÇELİNİ  YAPMAK  İSTİYORUM.  BİR KOVONOZ DA  OLSA DOLABIMDA  OLACAK. 
AYVA ' YI BU SEFER  ÖZEL  AYVA  RENDESİYLE   YAPTIM. TARİFİNİ UZUN , UZUN YAZMIYÇAM   ÇÜNKİ  HERKES TAHMİNİMLE BİLİYOR.  BEN SADECE BAZI ARKADAŞLAR 
GİBİ AYVAYI   HAŞLAMADIM.   DİREK   GECEDEN   BİRE  BİR  ŞEKERİNİ KOYDUM SABAH ,
KAYNATTIM  . ÜZERİNDE  OLUŞAN  KÖPÜKLERİ ALDIM , İNDİRECEĞİME YAKIN LİMON TOZUNU VE  ÇOK  AZ  TEREYAĞINI  İLAVE  ETTİM.. İKİ KİLO AYVA'DAN BU ÜÇ KAVONOZ ÇIKTI. SANKİ  YETMİYÇEK  GİBİ BİR İKİ KİLO DAHA YAPMAYI     DÜŞÜNÜYORUM.  

2 yorum:

  1. Ben de ailemden haşlayarak yapmayı öğrendiğim için hep öyle yapardım.Rengi kararır diye öyle yapıldığını öğrenmiştik.Yalnız bu reçeli de işte seninki gibi rendeyle olunca seviyorum ben de ama eşim dilimlenmiş seviyor bi türlü anlaşamıyoruz bu konuda :D :D :D Eline sağlık Çiğdem'cim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım ayvaları limonlu suya doğruyorum ve hemen yapıyorum kararma olmuyor pişerken içine tarcın cubuğu koyuyorum biraz aroma veriyor.

      Sil