21 Kasım 2012 Çarşamba
AYVA REÇELİ.
AYVA REÇELİ NİN TAM YAPILMA ZAMANI. BENDE BİR TÜR REÇEL YAPMA HOBİSİ VAR HER MEYVANIN REÇELİNİ YAPMAK İSTİYORUM. BİR KOVONOZ DA OLSA DOLABIMDA OLACAK.
AYVA ' YI BU SEFER ÖZEL AYVA RENDESİYLE YAPTIM. TARİFİNİ UZUN , UZUN YAZMIYÇAM ÇÜNKİ HERKES TAHMİNİMLE BİLİYOR. BEN SADECE BAZI ARKADAŞLAR
GİBİ AYVAYI HAŞLAMADIM. DİREK GECEDEN BİRE BİR ŞEKERİNİ KOYDUM SABAH ,
KAYNATTIM . ÜZERİNDE OLUŞAN KÖPÜKLERİ ALDIM , İNDİRECEĞİME YAKIN LİMON TOZUNU VE ÇOK AZ TEREYAĞINI İLAVE ETTİM.. İKİ KİLO AYVA'DAN BU ÜÇ KAVONOZ ÇIKTI. SANKİ YETMİYÇEK GİBİ BİR İKİ KİLO DAHA YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ben de ailemden haşlayarak yapmayı öğrendiğim için hep öyle yapardım.Rengi kararır diye öyle yapıldığını öğrenmiştik.Yalnız bu reçeli de işte seninki gibi rendeyle olunca seviyorum ben de ama eşim dilimlenmiş seviyor bi türlü anlaşamıyoruz bu konuda :D :D :D Eline sağlık Çiğdem'cim :))
YanıtlaSilteşekkür ederim canım ayvaları limonlu suya doğruyorum ve hemen yapıyorum kararma olmuyor pişerken içine tarcın cubuğu koyuyorum biraz aroma veriyor.
Sil