26 Kasım 2012 Pazartesi
KURU BÖRÜLCELİ ARAPSAÇI
EGE YÖRESİNİN, ÖZELLİKLE GİRİTLİLERİN VAZGEÇEMEDİĞİ ARAPSAÇI .
TAM MEVSİMİ PAZARLARDA ŞU AN TAZE , TAZE BULMAK MÜMKÜN.BEN.
ÖZELLİKLE HER HAFTA PAZARA GİTTİM Mİ İLK İŞİM OT TEZGAHLARINI
ZİYARET ETMEK. O YEŞİLLİKLERİ GÖRDÜM' MÜ KENDİMDEN GEÇİYORUM
SANKİ. ARAPSAÇI' NIN HER TÜRLÜSÜNÜ YAPIYORUM. (YUMURTALI, KUZU
ETLİ, VEYA TAVUK ETİNLE,) BİRDE BÖYLE KURU BÖRÜLÇELİ YAPIYORUM.
DEĞİŞİK VE LEZZETLİ OLUYOR.
YAPILIŞI' DA ÇOK KOLAY.
ARAPSAÇ' LARINI DOĞRAYIP GÜZELCE YIKIYORUM.
PİŞİRECEĞİM TENÇERE NİN İÇİNE BİR BAŞ SOĞANI DOĞRAYIP ZEYTİN YAĞINLA
KAVURUYORUM RENDELEDİĞİM DOMATESLERİ, ARAPSAÇLARINI VE BİR SU BARDAĞI
HAŞLANMIŞ KURU BÖRÜLÇELERİ HEPSİNİ BİRLİKTE TENÇEREYE KOYUYORUM BİRAZ KENDİ SUYUNLA PİŞİRİYORUM DAHA SONRA AZ MİKTAR SU İLAVE EDİYORUM. ÇOK SU İSTEYEN BİR YEMEK DEĞİL .
SEZON SONUNA KADAR MUTFAĞIMDA HER HAFTA ARAPSAÇI VE ŞEVKETİ BOSTAN
MUTLAKA PİŞECEK.,
GERÇEKTEN OT CANDIRRRRRR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Kuru fasulye ile pişirdim ama kuru börülceyle denememiştim. Çok güzel olmuştur. Sevgiler.
YanıtlaSilŞu arapsaçının lezzetine anason kokusundan dolayı bir türlü alışamadım gitti be Çiğdemcim. Acı radikaya bile razıyım yani, o derece :))Ama sevenlerin bayıldığını da çok iyi biliyorum. Ellerine sağlık arkadaşım, yiyenlere afiyet olsun..
YanıtlaSil