26 Kasım 2012 Pazartesi

KURU BÖRÜLCELİ ARAPSAÇI




EGE YÖRESİNİN, ÖZELLİKLE  GİRİTLİLERİN  VAZGEÇEMEDİĞİ  ARAPSAÇI .
TAM MEVSİMİ PAZARLARDA ŞU AN TAZE , TAZE   BULMAK MÜMKÜN.BEN. 
ÖZELLİKLE HER HAFTA  PAZARA GİTTİM Mİ  İLK İŞİM OT TEZGAHLARINI 
ZİYARET ETMEK. O YEŞİLLİKLERİ GÖRDÜM' MÜ  KENDİMDEN GEÇİYORUM 
SANKİ. ARAPSAÇI' NIN  HER TÜRLÜSÜNÜ YAPIYORUM. (YUMURTALI, KUZU
ETLİ, VEYA TAVUK ETİNLE,)   BİRDE BÖYLE  KURU BÖRÜLÇELİ    YAPIYORUM.
DEĞİŞİK VE LEZZETLİ  OLUYOR.

YAPILIŞI' DA ÇOK KOLAY.

ARAPSAÇ' LARINI  DOĞRAYIP GÜZELCE YIKIYORUM.
PİŞİRECEĞİM  TENÇERE NİN  İÇİNE BİR BAŞ SOĞANI  DOĞRAYIP  ZEYTİN YAĞINLA 
KAVURUYORUM  RENDELEDİĞİM DOMATESLERİ, ARAPSAÇLARINI   VE BİR SU BARDAĞI 
HAŞLANMIŞ  KURU BÖRÜLÇELERİ  HEPSİNİ BİRLİKTE TENÇEREYE  KOYUYORUM BİRAZ KENDİ SUYUNLA PİŞİRİYORUM DAHA SONRA AZ MİKTAR SU İLAVE EDİYORUM. ÇOK SU İSTEYEN BİR YEMEK DEĞİL .
SEZON SONUNA KADAR MUTFAĞIMDA  HER HAFTA  ARAPSAÇI VE ŞEVKETİ BOSTAN 
MUTLAKA PİŞECEK., 

GERÇEKTEN  OT CANDIRRRRRR.


2 yorum:

  1. Kuru fasulye ile pişirdim ama kuru börülceyle denememiştim. Çok güzel olmuştur. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Şu arapsaçının lezzetine anason kokusundan dolayı bir türlü alışamadım gitti be Çiğdemcim. Acı radikaya bile razıyım yani, o derece :))Ama sevenlerin bayıldığını da çok iyi biliyorum. Ellerine sağlık arkadaşım, yiyenlere afiyet olsun..

    YanıtlaSil